Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi RS Q3 Performance 2016: Λιγο ακόμα λίγο ψηλότερα...

Audi RS Q3 Performance 2016: Λιγο ακόμα λίγο ψηλότερα…

Η Audi προσθέτει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση στην γκάμα του Q3, με τα διακριτικά RS Performance απόδοσης 367 ίππων ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη των χαρακτηριστικών του compact SUV της.


H γερμανική φίρμα προσθέτει μια ακόμα, ισχυρότερη έκδοση στην γκάμα του –μέχρι στιγμής- μικρότερου SUV της, εξασφαλίζοντας περισσότερη ισχύ και επιδόσεις.

Το RS Q3 Performance εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του βραβευμένου πεντακύλινδρου κινητήρα TFSI των 2,5 λίτρων ο οποίος με τη συνδρομή βελτιώσεων στο σύστημα ψύξης και τροφοδοσίας αποδίδει 27 ίππους και 15 Nm ροπής επιπλέον σε σχέση με το «απλό» RS Q3.

Με 367 ίππους και 465 Nm ροπής διαθέσιμης μεταξύ 1.625-5.550 σ.α.λ., το RS Q3 Performance επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα αξιοποιώντας την παρουσία του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro και του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων S-tronic, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 270 χλμ./ώρα.

Όπως και στο RS Q3, τις προδιαγραφές της Performance έκδοσης συμπληρώνει η παρουσία της ανάρτησης RS Sport η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2,0 εκ. σε σχέση με το «απλό» Q3, ενώ προσφέρεται η επιλογή ενεργών αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που καθιστούν αναγνωρίσιμη την έκδοση, το RS Q3 Performance σηματοδοτεί την επιπλέον ισχύ του με μια σειρά στοιχείων φινιρισμένων από ματ τιτάνιο όπως, μεταξύ άλλων, το περίγραμμα των μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα, των παραθύρων, οι εξωτερικοί καθρέφτες, οι ράγες οροφής καθώς και στοιχεία του ανασχεδιασμένου αεροδυναμικού διαχύτη και της αεροτομής.

Στο εσωτερικό επικρατεί η συνήθης «εικόνα πολέμου» των RS εκδόσεων με ορισμένες επιπλέον επιλογές όπως το RS performance design package που στη συγκεκριμένη έκδοση προσφέρεται ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, παρέχοντας επιπλέον στοιχεία όπως οι γαλάζιες ραφές στις επενδύσεις, το τιμόνι και oι αντίστοιχης απόχρωσης λεπτομέρειες που συμπληρώνουν τα στοιχεία από ανθρακονήματα στο θάλαμο επιβατών.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024