Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Tiguan XL και Coupe στα σχέδια των Γερμανών

VW Tiguan XL και Coupe στα σχέδια των Γερμανών

Μια επταθέσια και μια πιο ασφάλτινη, coupe SUV έκδοση πρόκειται να αποκτήσει σύντομα το VW Tiguan.

Μια επταθέσια και μια coupe εκδοχή πρόκειται να αποκτήσει το Tiguan για πρώτη φορά στην ιστορία του σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της γερμανικής φίρμας.

«Έχουμε σχέδια για μια ολόκληρη “οικογένεια” Tiguan για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια», δήλωσε ο υπεύθυνος του ομίλου VW για τα compact cars, Dr. Jochen Bohle, προαναγγέλλοντας την αισθητή αύξηση της SUV γκάμας της φίρμας.

Η επταθέσια και η coupe εκδοχή αναμένεται να υιοθετήσουν την ονομασία Tiguan, καθώς όπως λέει ο ίδιος «το Tiguan είναι σαν ένα brand από μόνο του και τόσο το τμήμα πωλήσεων όσο και τμήμα προϊόντων έχουν την πεποίθηση ότι μπορεί να υποστηρίξει περισσότερα από ένα αυτοκίνητο».

Σε ό,τι αφορά τη σειρά άφιξης και τις προδιαγραφές των δύο νέων αποκτημάτων της γκάμας του Tiguan, πρώτα αναμένεται να λανσαριστεί η μεγαλύτερη επταθέσια εκδοχή του η οποία έχει ήδη δώσει το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών, κρυμμένη κάτω από την Estate εκδοχή του Passat.

Έχοντας ως αφετηρία την ίδια ευέλικτη αρχιτεκτονική, MQB όπου βασίζεται και το ήδη γνωστό νέο Tiguan που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη, η επταθέσια έκδοση του γερμανικού SUV αναμένεται να αξιοποιήσει ένα μεγαλύτερο κατά 11,0 εκατοστά μεταξόνιο που σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους προβόλους θα του εξασφαλίσουν την απαραίτητη επιπλέον χωρητικότητα. Τις προδιαγραφές της έκδοσης θα συμπληρώσουν οι γνωστοί από το Tiguan κινητήρες σε συνδυασμό με την παρουσία συστήματος τετρακίνησης.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο άφιξής του αν και ακόμα η VW φέρεται να μελετά χρονοδιαγράμματα και αγορές το πιθανότερο είναι ότι τελικά θα διατεθεί στην Ευρώπη ξεκινώντας ωστόσο την καριέρα του από Κίνα και Μεξικό στα τέλη του 2017 όπου και θα κατασκευάζεται αρχικά.

Η coupe-SUV και a priori πιο ευρωπαϊκή έκδοση του Tiguan, θα έχει ακριβώς το ίδιο μεταξόνιο με το ήδη γνωστό μοντέλο ωστόσο δεν αναμένεται να διατεθεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μια πιο ασφάλτινη με μικρότερη απόσταση από το έδαφος και μια πιο off-road, με διαφορετική γεωμετρία στην ανάρτηση.

Σε κάθε περίπτωση το δεδομένο είναι ότι το coupe Tiguan θα επενδύσει στη «γνωστή» συνταγή του συνδυασμού ενός SUV αμαξώματος με μια coupe χαμηλή οροφή, προβάλλοντας μια πιο δυναμική και ασφάλτινη διαμόρφωση σε όλες τις εκφάνσεις του.
Eπί του παρόντος, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άφιξη της συγκεκριμένης έκδοσης του Tiguan, ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις τον J. Bohle πιθανότεροι προορισμοί για την κατασκευή του είναι τα εργοστάσια του Wolfsburg και το Martorell στην Ισπανία.

Auto Express

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024