Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Honda Civic Concept: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα, 10η γενιά

Honda Civic Concept: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα, 10η γενιά

Η Honda δίνει το πρώτο δείγμα της νέας γενιάς του Civic στην πεντάθυρη έκδοσή του μέσω ενός πρωτοτύπου που θα παρουσιαστεί την 1η Μαρτίου στη Γενεύη.

Το πρώτο δείγμα της νέας, 10ης γενιάς του Honda Civic στην πεντάθυρη ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκδοχή του θα παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα στην προσεχή έκθεση της Γενεύης όπου θα αποκαλύψει ένα αντίστοιχο concept car.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της φίρμας το νέο Civic Hatchback αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2017 έχοντας ως «αφετηρία» το βρετανικό εργοστάσιο του Swindon όπου και θα κατασκευάζεται.

Προς το παρόν ωστόσο, η ιαπωνική φίρμα αρκείται να αποκαλύψει μια πρώτη εικόνα του πίσω τμήματος του αντίστοιχου πρωτοτύπου που θα παρουσιαστεί στην ελβετική έκθεση και το οποίο αποτυπώνει τη διάθεση της Honda για μια δυναμική και εμφατικά σπορ αισθητική προσέγγιση, αντίστοιχη των «αμερικανικών» εκδόσεων Coupe και Sedan που έχουν δώσει το στίγμα τους από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως επίσης έχει ήδη ανακοινώσει η Honda, μεταξύ των τεχνολογικών νεολογισμών του Civic Hatchback θα βρεθούν και δύο νέοι κινητήρες μέρος του προγράμματος εξέλιξης νέας γενιάς κινητήρων οποίο έχει δώσει ήδη το στίγμα του μέσω το δίλιτρου κινητήρα αντίστοιχης τεχνολογίας ο οποίος εξοπλίζει το Civic Type-R αποδίδοντας 310 ίππους.

Πρόκειται για ένα turbo τρικύλινδρο 1,0 λίτρου και έναν επίσης υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου νέας τεχνολογίας, VTEC Τurbo οι οποίοι υπόσχονται να συνδυάζουν απόδοση που θα τους τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορία τους με μέγιστη αποδοτικότητα.

Αν και η ιαπωνική φίρμα δεν δημοσιοποιεί, επί του παρόντος, μεγέθη ή δεδομένα για τους δύο νέους κινητήρες της, ανεπίσημες πληροφορίες τοποθετούν την απόδοση τους τρικύλινδρου turbo στους 130 ίππους, ενώ σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αναμένεται να κυμανθούν κάτω από τα 4,2 λίτρα και τα 100 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερης χωρητικότητας και τετρακύλινδρος κινητήρας αναμένεται να αποδίδει περισσότερο από 170 ίππους.

Την παρουσία του πρωτότυπου Civic Hatchback στην έκθεση της Γενεύης που ανοίγει αυλαία την 1η Μαρτίου θα πλαισιώσουν σε πανευρωπαϊκή πρώτη το υδρογονοκίνητο Clarity Fuel Cell και ένα πρωτότυπο Jazz το οποίο θα επιχειρήσει να αποτυπώσει τις δυνατότητες εξατομίκευσης που θα προστεθούν σύντομα του supermini.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024