Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel Ampera-e 2017: Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο των Γερμανών

Opel Ampera-e 2017: Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο των Γερμανών

Την προσθήκη ενός νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της ανακοίνωσε η Opel και το οποίο θα βασιστεί στο Chevrolet Bolt με την υπόσχεση μεγάλης αυτονομίας, αλλά και προσιτής τιμής.


Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου μικρότερου ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της το οποίο θα ονομάζεται Ampera-e και θα διατεθεί από το 2017, έχοντας ως αφετηρία το «αμερικανικό» Chevrolet Bolt ΕV.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, το νέο πεντάθυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Opel υπόσχεται να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα και να διατεθεί σε μια προσιτή αρχική τιμή.

Αν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δίνει περαιτέρω στοιχεία για το νέο της μοντέλο, ωστόσο με δεδομένη την προφανή συγγένειά του με το αμερικανικό Chevrolet Bolt το οποίο, στην πιο πρόσφατη εκδοχή του παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit στις αρχές Ιανουαρίου, οι προδιαγραφές του νέου ηλεκτρικού Opel δεν αποτελούν μυστήριο.

Αναλυτικότερα, το Chevrolet Bolt ΕV εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 200 ίππων και 360 Nm ροπής το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 60 kW/h που τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα και του εξασφαλίζουν αυτονομία 322 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο φόρτισης με λιγότερο από δύο ώρες φόρτισης το Bolt μπορεί να αναπληρώσει έως και το ¼ της απαιτούμενης ενέργειάς ενώ με σύστημα ταχείας φόρτισης αναπληρώνεται σχεδόν το ήμισυ της ενέργειας των μπαταριών, σε μόλις μισή ώρα εξασφαλίζοντας αυτονομία περίπου 145 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Chevrolet επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 146 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024