Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Nissan παρουσιάζει την καρέκλα που παρκάρει μόνη της

H Nissan παρουσιάζει την καρέκλα που παρκάρει μόνη της

Μπορεί να ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, ωστόσο δεν είναι μιας και οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας σχεδίασαν και κατασκεύασαν  μια καρέκλα γραφείου με σύστημα… αυτόνομης οδήγησης που θα βάλει τάξη στους χώρους εργασίας.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις αμιγώς αυτοκινητιστικές εφαρμογές, οι μηχανικοί της Nissan καταπιάστηκαν με μια εξίσου -με την ζωή του οδηγού- «καθιστική» καινοτομία, εξελίσσοντας μια καρέκλα που ξέρει να… «βρίσκει» τη θέση της στο γραφείο.

Αντλώντας έμπνευση από τα συστήματα υποβοήθησής στάθμευσης της Nissan και τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης, η έξυπνη καρέκλα ή σύμφωνα με την επίσημη ονομασία της «Intelligent Parking Chair», μπορεί να «παρκάρει» τον εαυτό της στη σωστή θέση πίσω από ένα γραφείο ή τραπέζι βάζοντας τέλος στην ακαταστασία των εργασιακών χώρων.

Για να κάνουν εφικτή την παραπάνω λειτουργία οι μηχανικοί της Nissan δημιούργησαν μια ειδική βάση για μια τυπική καρέκλα γραφείου την οποία εξόπλισαν με ηλεκτροκινητήρες και ειδικά σχεδιασμένους τροχούς ώστε να μπορεί να κινείται και να στρίβει κατά 360 μοίρες.

Η καρέκλα επικοινωνεί με το σύστημα καμερών εσωτερικής παρακολούθησης ενός χώρου έχοντας έτσι την πλήρη εικόνα του, με αποτέλεσμα, να γνωρίζει την σωστή της θέση με ακρίβεια χιλιοστού και να μπορεί να μεταβεί εκεί χωρίς… χείρα βοηθείας -και ανεξαρτήτως από το πού έχει, εν τω μεταξύ, βρεθεί και επίσης ανεξαρτήτως, απο το αν είναι κενή ή κάποιος κάθεται πάνω της.

Για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία… αυτοπλοήγησης της καρέκλας αρκεί ο ενδιαφερόμενος και επιφορτισμένος με το να τακτοποιήσει τις παρατημένες καρέκλες, να χτυπήσει παλαμάκια.

Όπως σημειώνει η Nissan για το τεχνολογικό εγχείρημα της καρέκλας που παρκάρει μόνη της, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της «να δείξει πώς εμπλουτίζει τις ζωές των ανθρώπων μέσω των τεχνολογιών της».

auto.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024