Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συσκευή υποβοήθησης για άτομα  με προβλήματα όρασης εξελίσσει η Toyota

Συσκευή υποβοήθησης για άτομα με προβλήματα όρασης εξελίσσει η Toyota

Μια συσκευή που επιχειρεί να διευκολύνει την μετακίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης σε εσωτερικούς χώρους εξελίσσει η ιαπωνική φίρμα, στο πλαίσιο προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της υπόσχεσής της να παρέχει ελεύθερη κινητικότητα σε όλους και πέρα από τον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Την εξέλιξη μιας φορητής συσκευής η οποία αξιοποιώντας τεχνολογία ανίχνευσης αντικειμένων και χώρων στοχεύει στην διευκόλυνση τυφλών και ατόμων με εξασθενημένη όραση στις μετακινήσεις τους, εξελίσσει η Toyota.

Αναλυτικότερα, η συσκευή θα βοηθήσει να καλυφθούν τυχόν «κενά» από την χρήση μπαστουνιών, σκυλιών και συσκευών GPS για άτομα με προβλήματα στην όραση, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η συσκευή φοριέται γύρω από τους ώμους και θα βοηθά τους χρήστες να προσανατολίζονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, ή να αναγνωρίζουν στοιχεία της καθημερινότητας όπως τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες, σκαλιά και πόρτες. Για αυτό το σκοπό και η ιαπωνική φίρμα θα ενσωματώσει στη συσκευή τεχνολογίες χαρτογράφησης, αναγνώρισης αντικειμένων και αναγνώρισης προσώπων.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, η συσκευή θα εφοδιάζεται με κάμερες που ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια θα μεταδίδουν τις πληροφορίες στο χρήστη μέσω ηχείων ή δόνησης. Οι χρήστες, με τη σειρά τους, θα μπορούν να συνεργάζονται με τη συσκευή μέσω φωνητικής αναγνώρισης και διακοπτών.

Η εξέλιξη της συσκευής εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Project BLAID, το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση της δέσμευσης της εταιρίας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής προάγοντας την ελεύθερη κινητικότητα για όλους.

Στο πλαίσιο μάλιστα του project για την εξέλιξη της συσκευής η Toyota έχει ζητήσει την ενεργή εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων καλώντας τους να υποβάλλουν βίντεο με συνήθη τοπόσημα εσωτερικού χώρου, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια από τους προγραμματιστές του Project BLAID για να «διδάξουν» τη συσκευή να αναγνωρίζει καλύτερα αυτά τα τοπόσημα.

«Το Project BLAID είναι ενδεικτικό του πώς η Toyota ανοίγει νέους δρόμους για το μέλλον μιας μετακίνησης που δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση οχημάτων. Θέλουμε να επεκτείνουμε την ελεύθερη κινητικότητα για όλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, την τοποθεσία ή τις ικανότητές τους», δήλωσε ο Simon Nagata, επιχειρησιακός διευθυντής της Toyota για τις ΗΠΑ.

«Η Toyota είναι κάτι παραπάνω από κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων και φορτηγών. Πιστεύουμε ότι παίζουμε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κινητικότητας, βοηθώντας ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα να κάνουν περισσότερα. Πιστεύουμε ότι αυτό το project προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις ζωές των τυφλών συνανθρώπων μας ή ατόμων με δυσκολίες στην όραση», δήλωσε ο Doug Moore, επικεφαλής του τμήματος ρομποτικής της Toyota.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024