Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μercedes-AMG GLC 43 4Matic 2016: Ενδιάμεσος σταθμός...

Μercedes-AMG GLC 43 4Matic 2016: Ενδιάμεσος σταθμός… «υψηλής τάσης»

Το μεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας εισέρχεται στο «club των ισχυρών» αποκτώντας –αρχικά- την «μικρή» AMG έκδοση με τα διακριτικά 43 στην γκάμα του και πρόσβαση στην φροντίδα του Affalterbach.


Μετά την αποκάλυψη της ΑΜG Ε 43, η γερμανική φίρμα συνεχίζει τις προσθήκες στην «μικρή» AMG γκάμα της, παρουσιάζοντας την αντίστοιχη έκδοση της GLC η οποία θα αναλάβει να γεφυρώσει το «κενό» μεταξύ των απλών εκδόσεων του μοντέλου και της κορυφαίας ΑΜG GLC 63 η οποία «εκκρεμεί».

Η GLC 43 θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Νέας Υόρκης διαθέτοντας μια σειρά βελτιώσεων με την υπογραφή του Affalterbach τα οποία αναλαμβάνουν να στοιχειοθετήσουν την «εξαιρετικά δυναμική προσθήκη» στην γκάμα όπως την περιγράφει η γερμανική φίρμα.

Εκ πρώτης όψεως η GLC 43 ξεχωρίζει από την χαρακτηριστική «diamond» γρίλια και το επιχρωμιωμένο splitter. Η διαφοροποίηση συνεχίζει με την επιλογή των μαύρου χρώματος εξωτερικών καθρεφτών και τις χαρακτηριστικές δίχρωμες ζάντες αλουμινίου της AMG. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ένας πιο επιθετικά σχεδιασμένος προφυλακτήρας ο οποίος φιλοξενεί την νέα τετραπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής.

Στο εσωτερικό, η πλειονότητα των στοιχείων δεν διαφοροποιούνται από τις «πολιτικές» εκδόσεις της GLC, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις όπως τα σπορ καθίσματα και τιμόνι αλλά και ο πίνακας οργάνων με τα σήματα της AMG και την χαρακτηριστική καρό σημαία.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ της GLC 43, όπως και οι αντίστοιχες εκδόσεις της C-Class Coupe με τα διακριτικά C 43, προέρχεται από τον biturbo V6 των 2.996 κ.εκ. με απόδοση 367 ίππων και 520 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων 9G-Tronic το οποίο έχει προσαρμοστεί για να εγγυάται ταχύτερες αλλαγές και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic που με τη σειρά του, έχει αναβαθμιστεί από την AMG μεταδίδoντας τη ροπή κατά 31/69 στον πίσω άξονα εξασφαλίζοντας μια συνολικά πιο δυναμική συμπεριφορά.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η GLC 43 επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές της έκδοσης συμπληρώνει η παρουσία της σπορ ανάρτησης AMG Ride Control με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα τριών επιλογών παραμετροποίησής τους, Comfort, Sport και Sport Plus, ενώ αναβαθμισμένα σύμφωνα με τα AMG πρότυπα είναι και τα συστήματα πέδησης και διεύθυνσης.

Παράλληλα μέσω του συστήματος AMG Dynamic Select που δίνει επίσης το παρών στην έκδοση οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες της θα μπορούν να παραμετροποιήσουν την απόκριση του κινητήρα, τις ρυθμίσεις του κιβωτίου, το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση αναλόγως με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις τους.

auto.in.gr

Sports in

Καζάνι που… βράζει ο λαός του Παναθηναϊκού: «Μας έχει ξεφτιλίσει ο Τούρκος και ο Αλαφούζος που τον έφερε» (pics)

Έξαλλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή στην Τούμπα – Οργισμένα σχόλια στα social media – Ξεσηκωμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024