Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«World Performance Car of the Year» ανακηρύχθηκε το Audi R8 για το 2016

«World Performance Car of the Year» ανακηρύχθηκε το Audi R8 για το 2016

Το Audi R8 αποσπά τον τίτλο του αυτοκινήτου επιδόσεων της χρονιάς για το 2016 στον αντίστοιχο αμερικανικό θεσμό, κερδίζοντας παράλληλα τον «άτυπο» τίτλο του πιο πολυβραβευμένου αυτοκινήτου στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Τον τίτλο του «World Performance Car οf the Year» απέσπασε το Audi R8 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη, όπου παραδοσιακά αποδίδονται τα βραβεία World Car Awards.

Έχοντας ήδη στο παρελθόν βραβευθεί ακόμα τρεις φορές στον ίδιο θεσμό, το R8 είναι το πιο πολυβραβευμένο μοντέλο στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 2005. Για την ιστορία η προηγούμενη γενιά του R8 κατάφερε να αποσπάσει από την αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από 73 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο τόσο τον τίτλο «World Performance Car» όσο και αυτόν του «World Car Design» το 2008, ενώ το 2010, βραβεύτηκε ξανά ως «Performance Car of the Year» στην έκδοση V10.

«Με την ξεχωριστή του σχεδίαση, την δυναμική του συμπεριφορά και τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, το R8 είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Audi και η ναυαρχίδα της Audi Sport. Η πρώτη γενιά του μοντέλου άνοιξε τον δρόμο την premium διαδρομή της φίρμας και επέτρεψε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το νέο R8 θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία και θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της Audi Sport», δήλωσε ο Dietmar Voggenreiter, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Audi AG.

Σημειώνεται ότι το Audi R8 Coupé με τον V10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της γερμανικής φίρμας με την κορυφαία έκδοση των 610 ίππων να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024