Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον τίτλο του «World Green Car» για το 2016 «επιστρέφει» το Toyota Mirai από την έκθεση της Νέας Υόρκης

Με τον τίτλο του «World Green Car» για το 2016 «επιστρέφει» το Toyota Mirai από την έκθεση της Νέας Υόρκης

Το υδρογονοκίνητο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα «γυρίσει» από την έκθεση της Νέας Υόρκης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην αμερικανική μητρόπολη, έχοντας στις αποσκευές του τον τίτλο του «πράσινου» αυτοκινήτου της χρονιάς.

Τον τίτλο του «World Green Car» για το 2016 απέσπασε το υδρογονοκίνητο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, επικρατώντας έναντι άλλων οκτώ μοντέλων με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και σύμφωνα με την κρίση 73 εκπροσώπων του ειδικού Tύπου από 23 χώρες, οι οποίοι ανακήρυξαν το Mirai από το floor της έκθεσης της Νέας Υόρκης ως το πιο «πράσινο» μοντέλο της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αρχικών οκτώ μοντέλων που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή του World Car Awards το Τoyota Mirai, είχε να αντιμετωπίσει και την «οικολογική ναυαρχίδα» της Toyota, το νέο Prius το οποίο κατάφερε να φτάσει ως την τελική τριάδα στην ψηφοφορία της διοργάνωσης που θεσμοθετήθηκε το 2005.

Με αφορμή τη βράβευση του Mirai, o Karl Schlicht, επικεφαλής πωλήσεων & marketing της Toyota Motor Europe, ανέφερε ότι: «Ως αναγνωρισμένοι ηγέτες στην υβριδική τεχνολογία, νιώθουμε πραγματική τιμή που μας απονέμεται ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Αυτό αναγνωρίζει αναμφισβήτητα τη μακροχρόνια αφοσίωση της Toyota στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, ως μιας πειστικής, ασφαλούς και πρακτικής λύσης μετακίνησης που οδηγεί τις εξελίξεις για τη δημιουργία του απόλυτου «Οικολογικού Αυτοκινήτου»».

Σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις που το συνόδευσαν όταν παρουσιάστηκε, το Mirai το οποίο εκλύει στην ατμόσφαιρα αποκλειστικά νερό το υδρογονοκίνητο μοντέλο εξελίχθηκε «με το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα 100 χρόνια της αυτοκίνησης» και υπό το σκεπτικό δημιουργίας ενός «πρωτοποριακού μοντέλου που θα συμβάλλει στην υλοποίηση μιας «Κοινωνίας Υδρογόνου»(Hydrogen Energy Society)».

auto.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024