Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A8 L: Εξάθυρη πολυτέλεια

Audi A8 L: Εξάθυρη πολυτέλεια

H Audi κατασκεύασε κατά παραγγελία μια XXL έκδοση του A8 L με μήκος 6,36 μέτρα και έξι θέσεις.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε μια ακόμη μεγαλύτερου μήκους, υπερπολυτελή εξάθυρη και εξαθέσια εκδοχή του Α8 L η οποία κατασκευάστηκε κατόπιν παραγγελίας.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τον ιδιοκτήτη, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη νορβηγική βασιλική οικογένεια με το πληθωρικό A8 L να αποτελεί δώρο για τα 25 χρόνια βασιλείας του Harald V.

Όπως και να έχει με τον ιδιοκτήτη, το Α8 «ΧL» έχει μεταξόνιο 4,22 μέτρων και μήκος 6,36 μέτρα και προκειμένου να γίνει εφικτή η υλοποίησή του, χρειάστηκε ένας χρόνος εξέλιξης και ο πλήρης ανασχεδιασμός του «απλού» Α8 L από την πρώτη κολώνα και πίσω.

Για να διασφαλιστεί στρεπτική ακαμψία του πλαισίου αντάξια με το γνωστό Α8 L, οι μηχανικοί της Audi τοποθέτησαν, μεταξύ άλλων διπλάσιες δοκούς αλουμινίου σε τμήματα εγκάρσια στην οροφή η οποία επιπλέον φιλοξενεί μια πανοραμική ηλιοροφή μήκους 2,4 μέτρων.

Στο εσωτερικό και τα έξι καθίσματα έχουν την ίδια φορά ενώ οι επενδύσεις τους αποτελούνται από το εξαιρετικά μαλακής υφής δέρμα Valcona σε μπεζ απόχρωση. Η δεύτερη και η τρίτη σειρά αποτελούνται από δύο ανεξάρτητα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα.

Επιπλέον, ανάμεσα τους βρίσκεται ένα «διαχωριστικό» που εκτός απο τα χειριστήρια για τα περιφερειακά συστήματα του infotainment, φιλοξενεί μίνι ψυγείο και οθόνη βρίσκεται ένα «διαχωριστικό» που φιλοξενεί μίνι ψυγείο και οθόνη.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα το XXL Α8 εξοπλίζεται με εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 310 ίππων και 440 Nm ροπής. Το σύνολο συμπληρώνει το οκτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της Audi tiptronic το οποίο συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης quattro.

Αν και στις υπερπολυτελείς λιμουζίνες αυτού του διαμετρήματος οι επιδόσεις έχουν ελάχιστη σημασία για τους ιδιοκτήτες τους, η συγκεκριμένη έκδοση του Α8 υπόσχεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Τα παραπάνω μεγέθη θα μπορούσαν να θεωρηθούν άκρως εντυπωσιακά με δεδομένο και το βάρος του εξάθυρου Α8 το οποίο φτάνει τους 2,418 τόνους. Για αυτό και ακριβώς το σκοπό εκτός από τις υπόλοιπες ενισχυμένες προδιαγραφές του το σύστημα πέδησης με το οποίο εξοπλίζεται έχει προέλθει από το S8.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024