Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toyota Ubox Concept: Το -πολύ διαφορετικό- όραμα της νέας γενιάς για το ιδανικό αυτοκίνητο

Toyota Ubox Concept: Το -πολύ διαφορετικό- όραμα της νέας γενιάς για το ιδανικό αυτοκίνητο

Η ιαπωνική φίρμα συμπράττει με τους φοιτητές αμερικανικού πανεπιστημίου με ειδίκευση στις περί του αυτοκινήτου επιστήμες, υπακούοντας στις επιθυμίες τους και βοηθώντας τους να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.


Η ιαπωνική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με τους φοιτητές του Clemson University επιχειρώντας να αφουγκραστεί τις τάσεις και τις επιθυμίες για το ιδανικό αυτοκίνητο με τα κριτήρια της δικής τους γενιάς, επονομαζόμενης ως γενιάς Z, όπου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1995 και μετά και συμβάλλοντας στην κατασκευή του.

Το αποτέλεσμα ονομάζεται UBox και αποτελεί καρπό εξέλιξης δύο ετών τα οποία χρειάστηκαν για το σχεδιασμό και την κατασκευή που υλοποιήθηκε με την συνδρομή της Toyota.

Εκτός από την ιδιαίτερη σχεδίαση των μεταλλικών του επιφανειών που συνδυάζει με ένα παράξενο τρόπο πτυχώσεις και καμπύλες δίνοντας μορφή σε ένα εξίσου παράξενο στην όψη MPV, το concept διαθέτει Led ημέρας, μια ευμεγέθη πανοραμική ηλιοροφή, ενώ όπως επισημαίνεται για την κατασκευή της και προς όφελος της στρεπτικής ακαμψίας χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονημάτινες δοκοί και αλουμίνιο.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες, οι επιλεγόμενες και scissor doors οι οποίες εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση σε ένα εξίσου διαφορετικό και τεχνολογικά «ευσυνείδητο» εσωτερικό.

Όλα τα καθίσματα τοποθετούνται πάνω σε ράγες προσφέροντας πάμπολλες δυνατότητες σε ό,τι αφορά τη διάταξη ενώ είναι δυνατή ακόμα και η αφαίρεσή τους.

Για τις επενδύσεις, αλλά και για άλλα σχεδιαστικά στοιχεία του θαλάμου επιβατών όπως λόγου χάρη, οι αεραγωγοί, οι φοιτητές του Clemson συνέλαβαν την ιδέα να ανεβάσουν τα σχέδια σε μια ανοιχτή πλατφόρμα από την οποία οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να κατεβάσουν ή και να προσθέσουν το μοτίβο της αρεσκείας τους και στη συνέχεια να το τυπώσουν με τρισδιάστατο εκτυπωτή τοποθετώντας το οι ίδιοι στο αυτοκίνητό τους και αλλάζοντάς το κατά βούληση, με το UBox να δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια της εξατομίκευσης.

Επίσης στο εσωτερικό παρέχεται μια σειρά από σημεία φόρτισης 110V τα οποία μπορούν να φορτίσουν από laptop και κινητά μέχρι επαναφορτιζόμενα εργαλεία.

Η Toyota δεν δημοσιοποιεί στοιχεία που να αφορούν τον κινητήρα ή το μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει το φουτουριστικό MPV, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το UBox αποτελεί δημιούργημα του προγράμματος συνεργασίας της Toyota με πανεπιστήμια και φοιτητές που σπουδάζουν σε τομείς σχετικούς με την αυτοκινητοβιομηχανία και στοχεύει στη γνωριμία και την εξοικείωσή τους με κάθε πιθανή πτυχή της διαδικασίας εξέλιξης και διάθεσης ενός αυτοκινήτου από την έρευνα αγοράς ως το σχέδιο, τον τεχνολογικό σχεδιασμό, την υλοποίηση και την κατασκευή του.

auto.in.gr

Sports in

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-45: Σαρωτικοί οι Ερυθρόλευκοι, κατέκτησαν το πρωτάθλημα εφήβων!

Η ομάδα εφήβων του Ολυμπιακού διέλυσε την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με 75-45 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024