Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Vantage GT8 2016: Σκληροπυρηνική

Aston Martin Vantage GT8 2016: Σκληροπυρηνική «ελαφρότητα»

Η βρετανική φίρμα αποκαλύπτει την ελαφρύτερη και ταχύτερη «road-legal» Vantage η οποία θα παραχθεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.


Πιστή στις υποσχέσεις που είχαν αφήσει τα αντίστοιχα δοκιμαστικά πρωτότυπα που είχαν εντοπιστεί προσφάτως στο Nurburgring, η Aston Martin εφάρμοσε στην οκτακύλινδρη Vantage την ίδια «αγωνιστική συνταγή» που μας είχε συστήσει περίπου ένα χρόνο νωρίτερα GT12 δημιουργώντας μια ελαφρύτερη ισχυρότερη και εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αντίτυπα.

Ξεκινώντας από το βάρος της, οι μηχανικοί του Gaydon κατάφεραν να το μειώσουν κατά 100 κιλά περιορίζοντας το στα 1.610 κιλά, αντικαθιστώντας την μπαταρία με μικρότερου βάρους ιόντων λιθίου, χρησιμοποιώντας ανθρακονήματα για την κατασκευή των θυρών, της οροφής των αεροδυναμικών στοιχείων, αλλά και των καθισμάτων ενώ οι γυάλινες επιφάνειες των παραθύρων και πίσω αποτελούνται από πολυμερή. Για τους τροχούς έχει χρησιμοποιηθεί κράμα μαγνησίου ενώ ηοα την εξάτμιση τιτάνιο.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την προφανή προσπάθεια για την μείωση του βάρους, η Vantage GT8 διατηρεί στοιχεία πολυτέλειας όπως το ηχόσύστημα των 160 watt, τον κλιματισμό και την τελευταία εκδοχή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Aston Martin, μην στερώντας τους ιδιοκτήτες της από τις ευκολίες της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον κινητήρα V8 των 4,7 λίτρων ο οποίος έχει αυξήσει την ισχύ του κατά 10 ίππους σκαρφαλώνοντας στους 446 ενώ οι ιδιοκτήτες της θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός πιο παραδοσιακού μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και του προαιρετικού αυτοματοποιημένου των επτά σχέσεων Sportshift II.

Επίσης, όπως εύκολα παρατηρεί κανείς χάρη στην επιλογή των φλούο χρωματισμών από τους Βρετανούς η GT8 διαθέτει ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό bodykit το οποίο αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μεγαλύτερο spoiler μπροστά, splitters και μια επιβλητική πτέρυγα από ανθρακονήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από ανθρακονήματα αποτελούνται επίσης οι εξωτερικοί καθρέφτες και η γρίλια αλλά και τα σήματα της Aston Martin. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν επίσης από μια ποικιλία χρωμάτων (κόκκινο, μαύρο, πορτοκαλί και κίτρινο) για τις δαγκάνες του αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης.

Ως αποτέλεσμα όλο των παραπάνω αλλαγών η Aston Martin Vantage GT8 αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της θα παραμείνει σταθερή και «υποταγμένη» στον ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας στα γενναιόδωρα 305 χλμ./ώρα.

Όσο για το τίμημα, κάθε ένα από τα 150 αντίτυπα της ελαφρύτερης “road-legal” Vantage θα διατεθεί προς 165.000 στερλίνες το οποίο αντιστοιχεί σε 207.000 ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024