Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot i-Cockpit: Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή

Peugeot i-Cockpit: Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή

Η γαλλική φίρμα δίνει μια πρώτη γεύση από τον σχεδιασμό του νέου cockpit που θα υιοθετήσουν όλα της τα νέα μοντέλα και όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων.


H γαλλική φίρμα δίνει το στίγμα του νέου σχεδιασμού του cockpit που θα υιοθετήσει σταδιακά η πλειονότητα των νέων μοντέλων της.

Το i-Cockpit υιοθετεί ένα πιο φουτουριστικό και οδηγοκεντρικό σχεδιασμό σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εφαρμογή του που η Peugeot εισήγαγε το 2012, με επίκεντρο έναν εξολοκλήρου ψηφιακό πίνακα οργάνων που φιλοξενείται σε οθόνη μεγέθους 12,3 ιντσών και ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης και παραμετροποίησης των στοιχείων που θα εμφανίζονται.

Εκτός από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, στον κέντρο του ταμπλό παίρνει μια θέση μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών η οποία φιλοξενεί τις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που με τη σειρά του εξοπλίζεται με λογισμικό Android Auto, Apple CarPlay και Mirror Link προσφέροντας τη δυνατότητα διασύνδεσης και την αξιοποίησης των λειτουργιών smartphones και έξυπνων συσκευών από την κεντρική οθόνη. Επιπλέον σύμφωνα με τις συστάσεις, στις διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνεται σύστημα πλοήγησης 3D με real-time δεδομένα για τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία, είναι σαφές ότι οι δύο οθόνες έχουν συμβάλλει στη δραστική μείωση των φυσικών διακοπτών που είναι πλέον ελάχιστοι, ενώ σύμφωνα με την Peugeot το ανασχεδιασμένο, αλλά πάντα μικρής διαμέτρου, τιμόνι έχει τοποθετηθεί λίγο χαμηλότερα προκειμένου και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σχεδίασης να υπάρχει πλήρης ορατότητα στον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εμφάνισή του σε μοντέλο παραγωγής, το νέο i-Cocκpit αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο εσωτερικό της νέας γενιάς του 3008 που αναμένεται έως τα τέλη της χρονιάς.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024