Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 718 Cayman: Στον αστερισμό του turbo

Porsche 718 Cayman: Στον αστερισμό του turbo

Mε νέο όνομα, ανανεωμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και νέους τετρακύλινδρους turbo κινητήρες συνεχίζει την εμπορική της πορεία η μέχρι σήμερα γνωστή Porsche Cayman.


Το πρόσφατο παράδειγμα της Porsche Boxster ακολουθεί με καθυστέρηση μερικών μηνών η κλειστή εκδοχή του κεντρομήχανου roadster, υιοθετώντας πέρα από την προφανή αλλαγή στην ονομασία του, επικαιροποιημένα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και νέους τετρακύλινδρους-υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Αναλυτικότερα, στη «βασική» έκδοση της 718 Cayman τοποθετείται ένας δίλιτρος κινητήρας βενζίνης που με τη συμβολή ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 300 ίππους και 380 Νm ροπής.

Στους 350 ίππους και τα 420 Nm σταματά η απόδοση του επίσης τετρακύλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων της έκδοσης S, η οποία αποτελεί για την ώρα την ισχυρότερη πρόταση στην γκάμα του αυτοκινήτου.

Ανεξαρτήτως έκδοσης, η ανανεωμένη Cayman συνοδεύεται από το γνώριμο ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων καθώς και με το προαιρετικά διαθέσιμο Sport Chrono που τις επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της «βασικής» έκδοσης και σε 4,2 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της ισχυρότερης Cayman S.

Παρεμβάσεις, ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί και στις ρυθμίσεις του πλαισίου, με τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές δοκούς να έχουν υιοθετήσει μια σκληρότερη στάση και το σύστημα διεύθυνσης αντιστοίχως να έχει ενισχύσει την αμεσότητα με την οποία μεταφέρει τις εντολές του οδηγού στην άσφαλτο κατά 10%.

Στα παραπάνω προσθέστε το μεγαλύτερο κατά μισή ίντσα πλάτος των πίσω ελαστικών, τα οποία με τη σειρά τους έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου με σκοπό να προσφέρουν ακόμα υψηλότερη πρόσφυση.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024