Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα έως το 2025 υπόσχεται η Volvo -το 2019 το 1ο αμιγώς ηλεκτρικό

Ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα έως το 2025 υπόσχεται η Volvo -το 2019 το 1ο αμιγώς ηλεκτρικό

Η σουηδική φίρμα θέτει ψηλά τον πήχη της ηλεκτροκίνησης και θα επιχειρήσει να επιτύχει τον στόχο της λανσάροντας δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις για κάθε νέο της μοντέλο καθώς και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις αυτοκινήτων της, ξεκινώντας από το 2019 για τις δεύτερες.

Η σουηδική φίρμα υπόσχεται την πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Hakan Samuelsson, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν στόχο που θέτει «σκόπιμα» ψηλά τον πήχη καθώς πρόθεσή της φίρμας είναι να διεκδικήσει ηγετική θέση στην ηλεκτροκίνηση.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο επίτευξης του στόχου, σύμφωνα με τις συστάσεις των Σουηδών, στο κοντινό μέλλον θα λανσάρονται τουλάχιστον δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις για κάθε καινούριο Volvo, ενώ από το 2019 η σουηδική φίρμα θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της την κίνηση του οποίου θα εξασφαλίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτούμενο από μπαταρίες.

Επίσης όπως επισημαίνεται από τους Σουηδούς η νέα «επιθετική» ηλεκτροκίνητη πολιτική και ο φιλόδοξος στόχος δεν αποτελούν απόφαση της μίας νύχτας αλλά φυσική εξέλιξη της προετοιμασίας των τελευταίων πέντε χρόνων που εστίασε σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Έτσι, όπως έχουν πολλές φορές επισημάνει οι Σουηδοί τόσο η αρχιτεκτονική SPA η οποία αποτελεί αφετηρία για όλα τα νέα 90άρια όσο και η υπό εξέλιξη compact πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει την νέα και πολυπληθέστερη γενιά της σειράς 40 σχεδιάστηκαν προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν τόσο υβριδικά όσο και αμιγώς ηλεκτρικά μηχανικά σύνολα.

Εκτός από τους μεγαλεπήβολους στόχους της για την ηλεκτροκίνηση, η Volvο στο ίδιο πλαίσιο μιας φιλικότερης προς το περιβάλλον προσέγγισης, ανακοίνωσε ότι με ορίζοντα είναι η επίτευξη της «κλιματικά ουδέτερης λειτουργίας της φίρμα ως εταιρείας επίσης έως το 2025.

Επιπλέον των στόχων που άπτονται σε μια φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία είτε πρόκειται για τετράτροχα είτε για τη λειτουργία της φίρμας ως βιομηχανίας, η Volvo στο πλαίσιο περισσότερης ισότητας δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2020 το 35% των διευθυντικών θέσεων εργασίας θα καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Παράλληλα με τους παραπάνω στόχους η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε επίσης ότι δεν απεμπολεί την επίτευξη ενός ακόμα πάγιου στόχου της γνωστού ως Vision 2020 και ο οποίος έγκειται στην εξέλιξη όλης της απαραίτητης τεχνολογίας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε οποιοδήποτε νέο Volvo εμπλέκεται σε ατύχημα, με ορίζοντα το 2020.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024