Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο εργοστάσιο κινητήρων δρομολογεί η Mercedes-Benz

Νέο εργοστάσιο κινητήρων δρομολογεί η Mercedes-Benz

Ένα νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο κινητήρων ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει η γερμανική φίρμα το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2019 στην πόλη Jawor της Πολωνίας.

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την οικοδόμηση ενός νέου εργοστασίου της σε πολωνικό έδαφος, το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα λειτουργήσει από το 2019 και θα κατασκευάζει κινητήρες.

To νέο εργοστάσιο το οποίο προϋποθέτει αρχική επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα οικοδομηθεί κοντά στην πόλη Jawor η οποία βρίσκεται 430 χλμ. νοτιοδυτικά από την πολωνική πρωτεύουσα και θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο κινητήρων της Mercedes-Benz εκτός γερμανικού εδάφους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το εργοστάσιο αποτελεί μέρος του σχεδίου επέκτασης της παραγωγικής δραστηριότητας της Μ-Β εκτός γερμανικών συνόρων προς όφελος μιας πιο «διεθνοποιημένης» παραγωγής κινητήρων η οποία θα της εξασφαλίσει περισσότερη ευελιξία.

«Το νέο εργοστάσιο στο Jawor θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz να αντιδρά ταχύτερα στις διακυμάνσεις της ζήτησης και στην καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής παραγωγής κινητήρων του ομίλου Daimler, Frank Deiss στη σχετική ανακοίνωσή του συμπληρώνοντας ότι η νέα βιομηχανική μονάδα «θα λειτουργεί παραπληρωματικά και συνδυαστικά με το κύριο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της Mercedes-Benz στο Untertürkheim της Στουτγάρδης».

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος η Mercedes-Benz διατηρεί δικά της εργοστάσια κατασκευής κινητήρων αποκλειστικά στη Γερμανία με μόνη εξαίρεση την Κίνα όπου, ωστόσο η παραγωγή κινητήρων προορίζεται για την τοπική αγορά.

Κινητήρες της γερμανικής φίρμας κατασκευάζονται επίσης και σε αμερικανικό έδαφος, ωστόσο η μονάδα που τους παράγει ανήκει στην Infiniti η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή τετρακύλινδρων κινητήρων της γερμανικής φίρμας στο εργοστάσιο της στο Tennessee στο πλαίσιο της συνεργασίας των ομίλων Renault-Nissan και Daimler.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες της γερμανικής φίρμας στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στην Ουγγαρία όπου κατασκευάζονται τα «μικρά» μοντέλα της όπως η A-Class και η CLA αλλά και ένα εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων μετάδοσης στη Ρουμανία.

Συνολικά οι βιομηχανικές δραστηριότητες της Mercedes-Benz αριθμούν 26 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο τα οποία απασχολούν 78.000 εργαζόμενους.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024