Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Abarth 595 2016: Aνανέωση στυλ με την σφραγίδα ισχύος του σκορπιού

Abarth 595 2016: Aνανέωση στυλ με την σφραγίδα ισχύος του σκορπιού

Οι Ιταλοί γνωρίζουν καλά από στυλ και σπεύδουν να το αποδείξουν στις ανανεωμένες εκδοχές της τριπλέτας των 595 που, επιπλέον χάρη στο δάγκωμα του σκορπιού αποκτούν και επιπλέον ισχύ.


Οι «πύραυλοι τσέπης» των Ιταλών εναρμονίζονται με τα αισθητικά χαρακτηριστικά που έφερε στην γκάμα η ανανεωμένη εκδοχή του Fiat 500, με τον σκορπιό να προσθέτει στη συνταγή επιπλέον ισχύ αλλά μια σειρά περισσότερων εξοπλιστικών επιλογών που φιλοδοξούν να κάνουν την τριάδα των 595 ακόμα πιο δελεαστική.

Ξεκινώντας από τις αλλαγές που εντοπίζονται κάτω από το καπό τους, στην περίπτωση των 595 και 595 Τurismo η ισχύς του turbo κινητήρα των 1,4 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζονται έχει αυξηθεί κατά 5 ίππους φτάνοντας τους 145 και 165 ίππους αντίστοιχα με τα μεγέθη ροπής ωστόσο να παραμένουν σταθερά στα 206 και 230 Nm.

Αν και η κορυφαία έκδοση των 595 με τα διακριτικά Competizione δεν επωφελείται από την ίδια τύχη αύξησης ισχύος, οι 180 ίπποι και τα 250 Nm ροπής που εξακολουθεί να προσφέρει από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της δεν πρόκειται να απογοητεύσουν τους λάτρεις των πιο εκρηκτικών επιδόσεων που αυτή την φορά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για την συγκεκριμένη έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τις στυλιστικές και εξοπλιστικές προσθήκες, εκτός από τα προφανή στοιχεία που προέρχονται από το ανανεωμένο Fiat 500, τα 595 θα είναι διαθέσιμα σε 15 χρωματισμούς συμπεριλαμβανομένου του κίτρινου Modena το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της έκδοσης 695 Biposto Record των 190 ίππων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις σε ό,τι αφορά την παλέτα χρωμάτων, στις νέες αφίξεις συγκαταλέγεται και ένα νέο ματ κόκκινο και ένα ιριδίζον λευκό τα οποία όπως και οι υπόλοιπες αποχρώσεις συνδυάζονται με γκρι, μαύρες και μπλε λεπτομέρειες καθώς και με τρία νέα πακέτα εξατομίκευσης που περιλαμβάνουν ιδιαίτερα στοιχεία και αυτοκόλλητα.

Εκτός από τις νέες χρωματικές επιλογές η ιταλική τριπλέτα επωφελείται επίσης από τη δυνατότητα επιλογής φωτιστικών σωμάτων Xenon ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα LED ημέρας τα οποία ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και οι νέες ζάντες 17 ιντσών ελαφρού κράματος οι οποίες περιορίζουν το βάρος τους κατά 7% και προσφέρουν επίσης βελτιωμένη αεροδυναμική.

Αντιστοίχως ανανεωμένη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό όπου μεταξύ άλλων τα Abarth 595 αποκτούν τη δυνατότητα επιλογής του ανθρακονήματος για την επένδυση των επιφανειών, στοιχείο που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Νέες είναι και οι υπόλοιπες επενδύσεις ενώ αναβαθμισμένος στα μέτρα της Abarth, είναι και ο πίνακας οργάνων που πλέον συνδυάζεται με την τελευταία εκδοχή infotainment της Fiat με οθόνη αφής πέντε ή επτά ιντσών. Την αναβαθμισμένη εξοπλιστική εικόνα συμπληρώνει ένα νέο ηχοσύστημα 480 watt με επτά ηχεία και subwoofer που τοποθετείται στο χώρο της ρεζέρβας.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η διάθεση των ανανεωμένων 595 θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από τον προσεχή Ιούνιο.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024