Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 2008 με τα διακριτικά -και τις επιδόσεις- GTi στα σχέδια των Γάλλων

Peugeot 2008 με τα διακριτικά -και τις επιδόσεις- GTi στα σχέδια των Γάλλων

Ο επικεφαλής της Peugeot Sport αποκαλύπτει την πρόθεση της γαλλικής φίρμας να επεκτείνει τα διακριτικά GTi και στα SUV της, αρχής γενομένης από το 2008.

Η γαλλική φίρμα κάθε άλλο παρά αποκλείει την μελλοντική χρήση των διακριτικών GTi -και ό,τι αυτά συνεπάγονται- για τα SUV της, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Peugeot Sport, Bruno Famin, υποδεικνύοντας ως ιδανική αφετηρία του project, το 2008.

Σε σχετική ερώτηση για το λανσάρισμα GTi εκδόσεων SUV, το στέλεχος της Peugeot Sport απάντησε με το αφοπλιστικό «γιατί όχι;» συμπληρώνοντας ότι «το 2008 DKR αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής της φίρμας. Οι διεθνείς αγώνες όπως το Dakar αποκτούν ολοένα και περισσότερη απήχηση και εμείς τους κερδίζουμε».

«Το 2008 είναι για εμάς ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο και η συμμετοχή σε αγώνες όπως το Dakar ταιριάζει απολύτως με την κατεύθυνση και την εξέλιξη που θέλουμε να δώσουμε στην φίρμα. Το να ξεκινήσουμε λοιπόν κάτι τέτοιο με αφετηρία το 2008 θα είναι ένας επιπλέον τρόπος να προωθήσουμε το συγκεκριμένο SUV εξασφαλίζοντάς του μια καλύτερη εικόνα», κατέληξε ο Bruno Famin αναφερόμενος σε μια πιθανή έκδοση GTi του 2008.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του 2008 GTi οι εξωτερικές παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν τα χνάρια των 208 και 308 GTi σε μια SUV προσαρμογή που θα υπαγορεύει διογκωμένους θόλους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μια συνολικά πιο επιθετική εμφάνιση και η οποία θα συνοδευτεί από την απαραίτητη αυξημένη ισχύ και βελτιώσεις στο πλαίσιο, ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της Peugeot-Sport μια GTi έκδοση του 2008 δεν χρειάζεται απαραιτήτως να συνδυαστεί με τετρακίνηση.

«Το 2008 είναι δικίνητο. Και θα είναι μια ευκαιρία και ένας τρόπος να δείξουμε στους καταναλωτές ότι μπορεί να είναι εξίσου καλό με ένα τετρακίνητο όχημα σε πολλές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η μεταφορά της τεχνογνωσίας που αποκτήσαμε από το Dakar στα «πολιτικά» αυτοκίνητα θα μπορούσε να κάνει τέτοιο να λειτουργήσει-Εξάλλου, είναι δεδομένο ότι ό,τι έχουμε αποκομίσει από αγώνες θα περάσει μια μέρα στα αυτοκίνητα παραγωγής», πρόσθεσε ο Bruno Farmin o οποίος δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει την ιδέα σπορ εκδόσεων για τα SUV της Peugeot.

Tην ιδέα υποστηρίζει και ο υπεύθυνος σχεδιασμού για τα μελλοντικά projects της Peugeot, Keith Ryder ο οποίος τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε να αναλαμβάνουμε ρίσκα. Παλιότερα, το τμήμα marketing θα μας έλεγε ίσως ότι “έτσι ήταν έτσι πρέπει και να παραμείνει”, ωστόσο πλέον αυτή η φιλοσοφία έχει ξεπεραστεί και έχουμε περισσότερη ελευθερία», κατέληξε το στέλεχος της Peugeot.

Auto Express

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024