Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Seat Ateca Cupra 2017: Ραντεβού στο Παρίσι με 300 ίππους

Seat Ateca Cupra 2017: Ραντεβού στο Παρίσι με 300 ίππους

Οι Ισπανοί ετοιμάζουν την κορυφαία έκδοση του νέου τους SUV η οποία αναμένεται να αποδίδει 300 ίππους προσφέροντας τετρακίνηση και τη δυνατότητα παραμετροποίησης των de facto δυναμικότερων χαρακτηριστικών του.


Οι ιθύνοντες της ισπανικής φίρμας, είχαν ήδη από την παρουσίαση του Αteca, εκφράσει την πρόθεσή τους να μελετήσουν σοβαρά το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας σπορ έκδοσης η οποία θα υπακούει στους «κανόνες» που υπαγορεύουν τα διακριτικά Cupra.

Όπως όλα δείχνουν, ο κύβος ερρίφθη και η ισπανική φίρμα ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποκαλύψει μια πρωτότυπη αλλά απολύτως ρεαλιστική εκδοχή του Ateca Cupra στη διεθνή έκθεση του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο, δίνοντας μια πρώτη γεύση από την κορυφαία έκδοση του πρώτου της SUV η οποία και θα αναλάβει να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού.

Οι σχεδιαστές των Ισπανών έχουν ήδη καταπιαστεί με την αισθητική αναβάθμιση του Ateca επί το επιθετικότερο και που στην περίπτωση του ισπανικού SUV θα μεταφραστούν σε ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και πλευρικά τμήματα, μια νέα γρίλια σε κυψελοειδές μοτίβο, φώτα LED και μια διπλή απόληξη για το σύστημα εξαγωγής.

Την επιθετικότερη εμφάνιση θα πλαισιώσει και η μείωση της απόστασης από το έδαφος η οποία θα εξασφαλίσει μια πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά συμβάλλοντας στον περιορισμό των κλίσεων του αμαξώματος στις στροφές σε συνδυασμό με μια πιο σφικτή ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Στα «σπλάχνα» του Ateca Cupra αναμένεται να βρεθεί ο δίλιτρος turbo κινητήρας που συναντάμε και στην αντίστοιχη σπορ έκδοση του Leon όπου αποδίδει 290 ίππους με τη διαφορά ότι στην περίπτωση του ισπανικού SUV η ισχύς αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 300 ίππους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του VW Golf R.

Στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Cupra αναμένεται να συμπεριληφθεί και το σύστημα τετρακίνησης, ενώ προς όφελος των δυναμικών χαρακτηριστικών της η κορυφαία έκδοση του ισπανικού SUV αναμένεται να αποκτήσει και ένα πρόγραμμα οδήγησης Cupra η ενεργοποίηση του οποίου θα ρυθμίζει αυτόματα το βαθμό απόσβεσης των αμορτισέρ, θα αυξάνει την απόκριση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης παραμετροποιώντας παράλληλα την παρέμβαση των ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και τον ήχο της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό του Ateca Cupra εκτός από τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό και τα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης που συναντάμε και στις «πολιτικές» εκδόσεις του μοντέλου, οι Ισπανοί αναμένεται να ενισχύσουν την πολεμική ατμόσφαιρα τοποθετώντας ένα σπορ τιμόνι, πεντάλ αλουμινίου και δερμάτινες επενδύσεις με κόκκινες λεπτομέρειες να της έκδοσης.

Auto Express

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024