Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Toyota ξεπερνά τα εννέα εκατομμύρια πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων

Η Toyota ξεπερνά τα εννέα εκατομμύρια πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων

Η υβριδική ιστορία της Toyota που ξεκινά με την πρώτη γενιά του Prius το 1997 και συνεχίζεται στο σήμερα με 33 υβριδικά μοντέλα στην γκάμα της, ξεπέρασε ένα ακόμα ορόσημο.

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι στα τέλη του Απριλίου οι αθροιστικές πωλήσεις των υβριδικών της οχημάτων ξεπέρασαν τα εννέα εκατομμύρια μονάδες, φτάνοντας τα 9,014 εκατομμύρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο εκατομμύριο πωλήσεων υβριδικών Toyota καταγράφηκε σε διάστημα μόλις εννέα μηνών.

Σύμφωνα με το στόχο της, η Toyota σχεδιάζει οι συνολικές πωλήσεις υβριδικών της να ανέλθουν σε 15 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας και στο πλαίσιο επίτευξής του θα προστεθούν στην γκάμα ακόμα περισσότερες υβριδικές εκδόσεις και μοντέλα πέρα των ήδη υφιστάμενων 33 τα οποία ήδη διατίθενται σε 90 χώρες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιαπωνικής φίρμας, τα υβριδικά της συνέβαλαν στην εξοικονόμηση 25 εκατομμυρίων κυβικών λίτρων βενζίνης και στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 67 εκατομμύρια τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι η υβριδική ιστορία της Toyota ξεκίνησε με την πρώτη γενιά του Prius, του «πρώτου υβριδικού μοντέλου μαζικής παραγωγής» το Δεκέμβριο του 1997, οπότε και ξεκίνησε η εμπορική του πορεία και το οποίο ήδη μετράει τέσσερις γενιές με την πρόσφατη προσθήκη της νέας εκδοχής του εμβληματικού υβριδικού μοντέλου.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024