Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Clio RS 2017: Ραντεβού στο Μονακό

Renault Clio RS 2017: Ραντεβού στο Μονακό

Το γαλλικό supermini ετοιμάζεται να αποκτήσει το χρίσμα του RS, με αφετηρία το προσεχές GP της F1 στο Μονακό, όπου θα παρουσιαστεί η αντίστοιχη πρωτότυπη έκδοση.


Μια σειρά εικόνων που αναδύθηκαν στο διαδίκτυο αποτυπώνοντας την ισχυρότερη έκδοση του γαλλικού supermini δια χειρός Renault Sport, δίνουν το στίγμα των προθέσεων της Renault να παρουσιάσει μια αντίστοιχη πρωτότυπη έκδοση το προσεχές Σαββατοκύριακο στο περιθώριο του Grand Prix της F1 στο Μονακό.

Αν και οι πληροφορίες που το συνοδεύουν περιορίζονται στην οπτική εντύπωση που προσφέρουν το αιχμηρότερο bodykit με τα ανασχεδιασμένα πλευρικά τμήματα, οι διογκωμένοι θόλοι με τις χαρακτηριστικές οπές στο πίσω τμήμα για την καλύτερη ψύξη των φρένων και η επιβλητική αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα, αρκούν για να το ταυτοποιήσουν ως την ισχυρότερη εκδοχή του supermini.

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αξιοποιηθεί ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας που εξοπλίζει και την έκδοση Clio Renaultsport Trophy 220 σε μια αναβαθμισμένη και ισχυρότερη εκδοχή η οποία αναμένεται να φτάσει τους 250 ίππους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Clio Renaultsport Trophy 220 απαιτεί μόλις 6,6 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται στα 235 χλμ./ώρα, μεγέθη που στην περίπτωση του νέου RS αναμένεται να είναι ακόμα εντυπωσιακότερα.

Επίσης δεν θα λείψουν οι συνήθεις παρεμβάσεις της Renault Sport σε ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και φρένα και οι οποίες θα αναλάβουν να εξασφαλίσουν στο Clio RS έναν ακόμα πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα σε ότι αφορά την οδική του συμπεριφορά.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής του, αναμένεται να κριθούν από την απήχηση που θα έχει η πρωτότυπη εκδοχή του που θα παρουσιαστεί στο Μονακό.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024