Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan GT-R Nismo 2017: Δυναμική ανανέωση

Nissan GT-R Nismo 2017: Δυναμική ανανέωση

Οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν την ανανεωμένη εκδοχή του GT-R Nismo το οποίο υπόσχεται βελτιωμένη αεροδυναμική και αναβαθμίσεις σε κάθε πτυχή του εκρηκτικού χαρακτήρα του αλλά ταυτόχρονα και μια πιο φιλική προς την καθημερινότητα και την καθημερινή του χρήση «ταυτότητα».


Η ιαπωνική φίρμα μεταφέρει τις βελτιώσεις που εισήγαγε τον Μάρτιο στο «απλό» GT-R και στην κορυφαία έκδοσή του με την υπογραφή της Nismo επιφυλάσσοντας ωστόσο την επιπλέον εκζήτηση που επιβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ισχυρότερης έκφανσής του.

Έτσι οι βελτιώσεις του GT-R Nismo το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο περιθώριο του 24ώρου αγώνα αντοχής στο Nurburgring που πραγματοποιείται μεταξύ 26-29 Μαΐου, εκτός από την απαραίτητη ανανέωση των αισθητικών του χαρακτηριστικών εστιάζουν και στην αεροδυναμική βελτίωση του ιαπωνικού sportscar που υπόσχεται περισσότερη κάθετη δύναμη από ποτέ.

Από τα χαρακτηριστικά που δεν θα εντοπίσει κανείς στις απλές εκδόσεις του GT-R συγκαταλέγεται ο νέος και αιχμηρότερος προφυλακτήρας και το μεγαλύτερο spoiler ta οποία αποτελούνται από αλλεπάλληλες επιστρώσεις ανθρακονημάτων προς όφελος περισσότερης ανθεκτικότητας αλλά μιας πιο επιθετικής «όψης» για την Nismo έκδοση.

Το ανθρακονημάτινο μοτίβο επεκτείνεται και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα και στο πίσω τμήμα όπου κυριαρχεί ο αεροδυναμικός διαχύτης, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και η χαρακτηριστική αεροτομή η οποία σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες αεροδυναμικές βελτιώσεις του αμαξώματος υπόσχεται μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και καλύτερο κράτημα στις υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό την «πολεμική» ατμόσφαιρα αναλαμβάνουν να δώσουν το νέο τιμόνι με επένδυση Alcantara και σουέντ καθώς και τα Recaro καθίσματα με τις αντίστοιχες επενδύσεις σε διχρωμία μαύρου κόκκινου.

Στις πλέον σημαντικές αλλαγές του εσωτερικού συγκαταλέγονται η μεγαλύτερη οθόνη αφής διάστασης οκτώ ιντσών που καταλαμβάνει το κέντρο του ταμπλό περιορίζοντας σημαντικά –από 27 σε 11- τους φυσικούς διακόπτες και συμβάλλοντας σε μια λιγότερο κατακερματισμένη σχεδίαση.

Για εκείνους που δεν είναι fan των οθονών αφής υπάρχει πάντα ένας νέος επιλογέας μέσω του οποίου είναι δυνατή η παραμετροποίηση των λειτουργιών του βελτιωμένου infotainment που υπόσχεται μεγαλύτερη ευκρίνεια και ευκολότερο χειρισμό.

Εκτός από τις αλλαγές που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, οι μηχανικοί της Nissan έχουν φροντίσει να αναβαθμίσουν και την ανάρτηση του Nissan GT-R Nismo το οποίο επωφελείται από νέα αμορτισέρ και ελατήρια προσφέροντας βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με τις συστάσεις της Nissan η αναβαθμισμένη ανάρτηση σε συνάρτηση με τις βελτιώσεις στην στρεπτική ακαμψία του πλαισίου προσφέρει κατά 2% βελτιωμένες επιδόσεις και καλύτερο κράτημα στις γρήγορες στροφές όπως έδειξαν οι σχετικές δοκιμές.

Στην καρδιά του GT-R Nismo εξακολουθεί να βρίσκεται ο «χειροποίητος» V6 κινητήρας των 3,8 λίτρων απόδοσης 600 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την Nissan όλες οι βελτιώσεις του ανανεωμένου GT-R Nismo εκτός από την ενίσχυση των σκληροπυρηνικών χαρακτηριστικών της έκδοσης, εστιάζουν εξίσου και στην ευκολότερη χρήση του ως «καθημερινού» αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024