Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Mercedes-Benz δρομολογεί την καθιέρωση των φίλτρων μικροσωματιδίων στους βενζινοκινητήρες

Η Mercedes-Benz δρομολογεί την καθιέρωση των φίλτρων μικροσωματιδίων στους βενζινοκινητήρες

Η γερμανική φίρμα δρομολογεί την χρήση φίλτρων μικροσωματιδίων και για τους κινητήρες βενζίνης με αφετηρία την ανανεωμένη εκδοχή της S-Class η οποία αναμένεται το 2017.

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καθιερώσει την χρήση φίλτρων μικροσωματιδίων και στα αυτοκίνητά της που εξοπλίζονται με κινητήρες βενζίνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις η γερμανική φίρμα πραγματοποιεί ήδη δοκιμές προς αυτήν την κατεύθυνση για περισσότερο από δύο χρόνια με «όχημα» την S500 και τα αποτελέσματα των ερευνών της δείχνουν σαφή πλεονεκτήματα από περιβαλλοντικής άποψης.

Ως αποτέλεσμα σχεδιάζει να λανσάρει την χρήση φίλτρου μικροσωματιδίων σε βενζινοκινητήρες με αφετηρία την ανανεωμένη εκδοχή της S-Class η οποία αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά.

Αν και προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιες εκδόσεις της γερμανικής ναυαρχίδας θα επωφεληθούν από την συγκεκριμένη τεχνολογία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σταδιακά τα φίλτρα μικροσωματιδίων θα περάσουν και στις βενζινοκίνητες εκδόσεις των υπόλοιπων μοντέλων της, κατά τις συνήθειες της γερμανικής φίρμας.

Στο ίδιο μήκος κύματος του αποδοτικότερου και φιλικότερου προς το περιβάλλον προσανατολισμού εντάσσεται εξάλλου και η νέα γενιά compact diesel κινητήρων που έκανε πρεμιέρα στην E-Class και συγκεκριμένα στην έκδοση Ε 220d η οποία εξοπλίζεται με το νέας τεχνολογίας τετρακύλινδρο diesel μοτέρ 2,0 λίτρων με την κωδική ονομασία ΟΜ 654 το οποίο αποτελεί το πρώτο δείγμα μιας νέας «οικογένειας» ευέλικτων και αποδοτικών πετρελαιοκινητήρων από την Mercedes-Benz η οποία έχει ήδη επενδύσει στην εξέλιξή τους πάνω από 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024