Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Προ των πυλών» το compact διθέσιο sportscar της Bentley

«Προ των πυλών» το compact διθέσιο sportscar της Bentley

Θέμα χρόνου είναι η απόφαση για την παραγωγή του ΕΧP 10 Speed 6 Concept που θα εισαγάγει την Bentley στον κόσμο των compact διθέσιων sportscar.

Ένα βήμα πριν την «τελική κρίση» βρίσκεται η παραγωγή του ΕΧP 10 Speed 6, του διθέσιου sportscar που η βρετανική φίρμα παρουσίασε ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης το 2015, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Wolfgang Durheimer.

«Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε μια απόφαση. Θα μπορούσε να λανσαριστεί ως coupe χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα μιας roadster εκδοχής ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να λανσαριστεί μετά τη νέα γενιά της Continental», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Bentley, μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια αμφιβολιών για το μέλλον του διθέσιου sportscar στην γκάμα της φίρμας.

Aν το σενάριο ευοδωθεί το EXP 10 Speed 6 Concept ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να αξιοποιήσει μια νέα, αρχιτεκτονική η οποία θα «υποστηρίζει» κίνηση τόσο στους πίσω όσο και στους τέσσερις τροχούς και η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα κάτω από τις επιφάνειες της νέας γενιάς της Porsche Panamera, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό της το περιορισμένο βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών αλλά και την ευελιξία της, ως προς το πλήθος των διαφορετικών επιλογών.

Η ίδια αρχιτεκτονική αναμένεται να αξιοποιηθεί επίσης από την νέα γενιά της Continental GT, αλλά κυρίως και από ένα νέο, δεύτερο SUV με τα σήματα της Bentley το οποίο θα είναι μικρότερο από το Bentayga και θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει την γενικότερη απήχηση των SUV προς όφελος των Βρετανών.

Σε παράλληλη εξέλιξη ο επικεφαλής της Bentley ανακοίνωσε την κατασκευή μιας περιορισμένης παραγωγής, υπερπολυτελούς έκδοσης της Mulsanne Convertible η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω του τμήματος της Mulliner με στόχο την παραγωγή 20 μονάδων και «πολύ υψηλή τιμή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η οποία αναμένεται σε «δύο χρόνια».

Παράλληλα, ανεξαρτήτως των εκκεντρικών σχεδίων σε ό,τι αφορά την convertible εκδοχή της Mulsanne, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Bentley, η νέα γενιά του μοντέλου αναμένεται να εγκαταλείψει τον «τυπικά Bentley» V8 των 6,75 λίτρων προς όφελος ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου W12.

Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει «τίτλους τέλους» για τον παραδοσιακό V8 κινητήρα της φίρμας ο οποίος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε μοντέλο το 1959 και κατάφερε -αν και με πολλές προσθήκες και τροποποιήσεις μεταξύ των οποίων το σύστημα άμεσου ψεκασμού, η υπερτροφοδότηση, το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων και το σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων- να φτάσει ως το σήμερα διατηρώντας εν πολλοίς το αρχικό του design.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024