Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class & ΑΜG Ε 43 Estate 2017: H ευφυΐα της πρακτικότητας

Mercedes-Benz E-Class & ΑΜG Ε 43 Estate 2017: H ευφυΐα της πρακτικότητας

Διαθέτοντας όλες τις πολυσυλλεκτικές και καινοτόμες τεχνολογικές προδιαγραφές της τετράθυρης E-Class και ένα χώρο αποσκευών που φτάνει τα 1.820 λίτρα καθώς παρέχοντας τη δυνατότητα προσθήκης μιας τρίτης σειράς καθισμάτων η επιβλητική E-Class Estate έρχεται να δώσει την πρακτική χροιά στη γερμανική πολυτέλεια.


Η γερμανική φίρμα συστήνει επισήμως την πρακτικότερη εκδοχή της E-Class η οποία μεταφέροντας την premium τεχνολογική πολυτέλεια που εισήγαγε η νέα γενιά του μοντέλου σε χρηστικότερες διαστάσεις συστήνεται ως το «πιο ευφυές wagon» που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την Mercedes-Benz.

Οι προσαρμοσμένες στην πρακτικότητα αισθητικές προδιαγραφές της E-Class εξασφαλίζουν στην Estate χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 670 και φτάνει ως το θηριώδες μέγεθος των 1.820 λίτρων, ενώ επιπλέον των περγαμηνών χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ, η E-Class Estate θα είναι διαθέσιμη, προαιρετικά και με μια τρίτη σειρά καθισμάτων.

Την χρηστική εικόνα της πλαισιώνουν μια σειρά από αντίστοιχου προσανατολισμού gadgets όπως η εκκίνηση χωρίς κλειδί και η δυνατότητα ανοίγματος της θύρας του πορτ μπαγκάζ με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ ο χώρος αποθήκευσης αποσκευών βρίθει από μια σειρά λύσεων για την «ασφάλιση» των μεταφερόμενων αντικειμένων με ιμάντες, και τον ορθολογικό διαχωρισμό τους.

Σε επίπεδο άνεσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο βασικό εξοπλισμό της E-Class Estate συγκαταλέγεται η ενεργή αερανάρτηση της Mercedes-Benz ενώ στην λίστα προαιρετικού θα συμπεριληφθεί το πακέτο εξοπλισμού Acoustic Comfort το οποίο περιλαμβάνοντας ειδικές μεμβράνες για τις γυάλινες επιφάνειες σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ηχομονωτικών υλικών στο πάτωμα εγγυάται χαμηλότερα επίπεδα θορύβου από ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές άνεσης και πολυτέλειας του εσωτερικού, η E-Class Estate επωφελείται από την ίδια φροντίδα και gadgets με την τετράθυρη έκδοση της. Έτσι, και στην πρακτικότερη έκδοση τον τόνο στις πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού δίνουν οι δύο οθόνες των 12,3 ιντσών, ενώ κοινό παρονομαστή ανεξαρτήτως έκδοσης, αποτελεί η επιλογή υψηλής ποιότητας υλικών όπως το δέρμα, το ξύλο και το αλουμίνιο σε αρμονική αλληλουχία με άψογη συναρμογή.

Το παρών στο εξοπλιστικό παλμαρέ της E-Class Estate δίνουν οι συνήθεις εξοπλιστικές επιλογές ασφάλειας όπως το σύστημα αυτόματης πέδησης Active Brake Assist, αλλά και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Drive Pilot το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί «μόνο του» ασφαλώς τα προπορευόμενα οχήματα σε ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, ως προαιρετική επιλογή διατίθεται και το σύστημα Remote Parking Pilot το οποίο επιτρέπει το παρκάρισμα και την έξοδο από θέσης στάθμευσης χωρίς την παρουσία του οδηγού στο εσωτερικό του και τη συνδρομή του στους ελιγμούς.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αντικατοπτρίζει αυτή της τετράθυρης E-Class, φτάνοντας ως την έκδοση E 43 AMG με την φροντίδα του Affalterbach την οποία η Mercedes-Benz ήδη αποκάλυψε για το πρακτικότερο μέλος της γκάμας της E-Class.

H συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται με V6 3,0 λίτρων biturbo κινητήρα βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων 9G-Tronic και σύστημα τετρακίνησης αποδίδοντας 401 ίππους και 520 Nm ροπής. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της AMG έκδοσης, η Ε 43 Estate παρά το επιβλητικό παρουσιαστικό της υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Αναφορικά με τις «πολιτικές» εκδόσεις της, στη βάση της γκάμας βενζίνης της E-Class Estate βρίσκεται η Ε 200 με τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 184 ίππων δίνοντας τη σκυτάλη στην Ε 250 με αντίστοιχης χωρητικότητας κινητήρα απόδοσης 211 ίππων. Ψηλότερα θα βρεθεί η έκδοση Ε 400 η οποία εξοπλίζεται με κινητήρα 3.498 κ.εκ. απόδοσης 333 ίππων και η οποία διαθέτει σύστημα τετρακίνησης.

Εφαλτήριο για τις diesel επιλογές θα αποτελέσει ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητηρας των 1.950 κ.εκ. που σε εκδοχή ισχύος 150 ίππων εξοπλίζει την Ε 200d ενώ ψηλότερα την έκδοση Ε 220d εξοπλίζει το αντίστοιχης χωρητικότητας νέο τετρακύλινδρο μοτέρ ισχύος 194 ίππων το οποίο, παρά την επιπλέον ισχύ εγγυάται ακριβώς την ίδια αποδοτικότητα με τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση. Στην κορυφή της πετρελαιοκίνητης γκάμας βρίσκεται ένας κινητήρας 2,987 κ.εκ. απόδοσης 258 ίππων ο οποίος εξοπλίζει την έκδοση Ε 350d.

auto.in.gr

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024