Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Audi SQ2 2017: Το επόμενο Sκαλί

Audi SQ2 2017: Το επόμενο Sκαλί

H γερμανική φίρμα προετοιμάζει ήδη την επόμενη ισχυρότερη προσθήκη στην γκάμα του μικρότερου SUV της η οποία αναμένεται να αποδίδει 310 ίππους σε συνδυασμό με τετρακίνηση.

Το νέο μικρότερο SUV της Audi μετράει ακόμα λίγους μήνες μέχρι να πάρει μια θέση στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της φίρμας, ωστόσο η Audi δεν φαίνεται διατεθειμένη να χάσει χρόνο, προετοιμάζοντας ήδη την επόμενη προσθήκη στην γκάμα η οποία υπόσχεται να «ανεβάσει την θερμοκρασία» στο Q2.

O λόγος για την έκδοση SQ2 η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αξιοποιήσει τον turbo τετρακύλινδρο κινητήρα του S3 αποδίδοντας 310 ίππους σε συνδυασμό με τετρακίνηση.

«Είναι κάτι που εξετάζουμε. Η υλοποίησή του θα είναι εύκολη χάρη στην αρχιτεκτονική MQB. To Q2 μοιράζεται πολλά κοινά με το Α3, ωστόσο πρώτα, θα πρέπει να βολιδοσκοπήσουμε κατά πόσο υπάρχει η ανάγκη και η ζήτηση για ένα ακριβότερο Q2», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stephan Knirsch, μέλος του ΔΣ της Audi και υπεύθυνος τεχνολογικής εξέλιξης.

Διευκρινίζοντας το σκεπτικό του σημείωσε ότι αν κανείς εκμεταλλευτεί όλες τις πιθανές επιλογές που προσφέρει το νέο Q2 η τιμή του μπορεί να φτάσει έως και τα 45.000 ευρώ. Υπό αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο ότι οι τιμές του νέου Q2 στις χώρες της Ευρώπης αναμένεται να κινηθούν κοντά σε αυτές του A3 Sportback, τότε το SQ2 αναμένεται να ξεκινά από περίπου 43.000 ευρώ.

Όπως και να έχει με την τιμολογιακή θέση του, το γεγονός είναι ότι το Q2 ήδη διαθέτει ορισμένα «S» στοιχεία όπως το σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού λόγου Progressive Steering που εμφανίζεται ήδη στο S3, οπότε η υιοθέτηση του S μηχανικού συνόλου των 310 ίππων δείχνει απολύτως λογικό ως το επόμενο βήμα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν ενδείξεις και εσωτερικές πληροφορίες για μια RS έκδοση του Q2 η οποία θα δανειστεί τον πανίσχυρο πεντακύλινδρο του μεγαλύτερου RSQ3 απόδοσης 340 ίππων.

Auto Express

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024