Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar 2017: Plug-in υβριδικό υπερόπλο

Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar 2017: Plug-in υβριδικό υπερόπλο

Η σουηδική φίρμα αποκαλύπτει το ισχυρότερο Volvo παραγωγής με την μορφή του XC90 και την σφραγίδα του «πολικού αστέρα», διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την αποδοτικότητα του plug-in υβριδικού SUV.

Η Polestar, ο εσωτερικός πλέον βελτιωτικός οίκος της Volvo, αναβαθμίζει το κορυφαίο SUV των Σουηδών, αποκαλύπτοντας μια βελτιωμένη εκδοχή του η οποία υπόσχεται να αποτελέσει το «αποδοτικά ισχυρότερο SUV στον κόσμο» με χαρακτηριστικά που εγγυώνται εκτός από την επιπλέον ταχύτητα και συναρπαστικότερα οδικά χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, οι βελτιώσεις της Polestar αρχικά έχουν αυξήσει την ισχύ του κινητήρα στους 421 ίππους και τα 680 Nm ροπής μεγέθη που εγγυώνται ότι η συγκεκριμένη έκδοση του σουηδικού SUV επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφη την μέση τιμή κατανάλωσης καυσίμου του plug-in υβριδικού SUV στα 2,1 λίτρα/100 χλμ. Αμετάβλητη παραμένει και η ηλεκτρική του αυτονομία η οποία προσδιορίζεται σε 43 χλμ.

Το XC90 T8 Twin Engine επωφελείται από τα νέας γενιάς πακέτα αναβάθμισης της Polestar τα οποία δεν εστιάζουν αποκλειστικά στην αύξηση ισχύος του κινητήρα αλλά στη ολιστική βελτίωση των συνολικών χαρακτηριστικών του μηχανικού συνόλου σε πέντε τομείς, μεταξύ των οποίων η ταχύτητα και η ακρίβεια του κιβωτίου, αλλά και η βελτιστοποίησή του προκειμένου σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης σε στροφές να διατηρηθεί η υφιστάμενη σχέση προς όφελος της ισορροπίας του αυτοκινήτου ενώ υψηλότερη είναι και η απόκριση του κινητήρα.

«Οι βελτιώσεις στο XC90 T8 Twin Engine εστιάζουν στην προσφορά επιπλέον ισχύος με ευχάριστο και διαχειρίσιμο τρόπο και υπόσχονται να προσφέρουν σε εκείνους που επιθυμούν δυναμικά χαρακτηριστικά περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση με το XC90 τους», σημειώνει ο Niels Moller, επικεφαλής της Polestar.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στην εξέλιξη των Polestar χαρακτηριστικών του XC90 T8 είχε ενεργό συμμετοχή ο οδηγός αγώνων της Polestar Cyan Racing και τέσσερις φορές πρωταθλητής στο σκανδιναβικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού Thed Bjork.

«Θεωρώ συναρπαστικό ως οδηγών δοκιμών και αγώνων να συναντώ την ίδια τεχνολογία που εξοπλίζει το αγωνιστικό S60 και στο ΧC90. Αν και ένα SUV σαν το XC90 μπορεί να απέχει πολύ από τα αυτοκίνητα στα οποία εργαζόμαστε συνήθως, ο πυρήνας των βελτιώσεων παραμένει ίδιος και έχει να κάνει με την οδηγική ευχαρίστηση και τις διαχειρίσιμες επιδόσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οδηγός αγώνων της Polestar.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024