Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC F-CELL 2017: Το πρώτο υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό στον κόσμο

Mercedes-Benz GLC F-CELL 2017: Το πρώτο υδρογονοκίνητο plug-in υβριδικό στον κόσμο

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται για μια ακόμα καινοτομία λανσάροντας από το 2017 μια υδρογονοκίνητη έκδοση της GLC η οποία θα εξοπλίζεται και με μπαταρίες ιόντων λιθίου και θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης.


Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες που ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Road to the Future» που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη είναι η παρουσίαση μιας πρωτότυπης, αλλά σχεδόν έτοιμης για την παραγωγή υδρογονοκίνητης GLC η οποία συνδυάζει σε παγκόσμια πρωτιά την τεχνολογία κυψελών καυσίμου με «πρίζα» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων της Mercedes-Benz, Wilko Stark.

Όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής που χρησιμοποιούν την τεχνολογία κυψελών καυσίμου, αξιοποιούν αποκλειστικά το υδρογόνο για την κίνησή τους. Όπως σημείωσε ο Wilko Stark ο συνδυασμός του plug-in και των κυψελών καυσίμου θα αποτελέσει μια χρηστική και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση στους συμβατικούς κινητήρες με περισσότερη ευελιξία από ό,τι υπόσχονται τα αμιγώς υδρογονοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο δείγμα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, θα προκύψει μέσω μιας αντίστοιχης έκδοσης της GLC με τα διακριτικά F-CELL η οποία θα λανσαριστεί μέσα στο 2017.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της γερμανικής φίρμας, η GLC F-CELL θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη και θα προσφέρει συνδυαστική αυτονομία περίπου 500 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου απόδοσης 9 kWh και τις δεξαμενές υδρογόνου πλήρεις ενώ η ηλεκτρική της αυτονομία θα ανέρχεται σε περίπου 50 χλμ. Σε ό,τι αφορά ειδικά τις δεξαμενές υδρογόνου αξίζει να σημειωθεί ότι περιβάλλονται από ανθρακονημάτινο περίβλημα το οποίο εξασφαλίζει ακόμα περισσότερη ανθεκτικότητα ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις η χωρητικότητά τους προσδιορίζεται σε 4 κιλά ενώ η πλήρωσή τους απαιτεί περίπου τρία λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αν και η τεχνολογία κυψελών καυσίμου αποτελεί κεκτημένο της Mercedes-Benz ήδη από το 2000 οπότε και κατασκευάστηκε μια αντίστοιχη έκδοση της τότε γενιάς της A-Class ενώ στη συνέχεια προστέθηκε στην γκάμα και μια υδρογονοκίνητη B-Class, η τεχνολογία κυψελών καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί στην GLC F-CELL είναι νέας γενιάς καταλαμβάνοντας κατά 30% λιγότερο χώρο και για πρώτη φορά θα μπορεί να ενσωματωθεί στον χώρο του κινητήρα.

Επίσης μια άλλη διαφορά που χωρίζει την GLC F-CELL από τις πρωτοπόρες υδρογονοκίνητες A και B-Class, εκτός από την «πρίζα» και την νέας γενιάς τεχνολογία κυψελών καυσίμου είναι ότι το γερμανικό SUV θα είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο όχημα που θα διατεθεί μαζικά από την Mercedes-Benz.

Σύμφωνα με τα στελέχη της γερμανικής φίρμας ο συνδυασμός plug-in υβριδικής τεχνολογίας και κυψελών καυσίμου δεν θα απέχει στη λειτουργία από τα συμβατικά plug-in υβριδικά της φίρμας προσφέροντας επιπλέον το όφελος των μηδενικών εκπομπών ρύπων.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024