Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάκληση 3,4 εκ. οχημάτων παγκοσμίως από την Toyota

Ανάκληση 3,4 εκ. οχημάτων παγκοσμίως από την Toyota

H ανάκληση πραγματοποιείται για διαφορετικά προβλήματα που σχετίζονται με τη δεξαμενή καυσίμου και ενδεχόμενη διαρροή και τη δυσλειτουργία του πυροτεχνικού συστήματος στους αερόσακους κουρτίνας.

Στην ανάκληση περίπου 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων της παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Toyota επικαλούμενη δύο διαφορετικά ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενη δυσλειτουργία στους αερόσακους κουρτίνας και ενδεχόμενο πρόβλημα στη δεξαμενή καυσίμου που μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το πρόβλημα που σχετίζεται με ενδεχόμενη διαρροή καυσίμου αγγίζει 2,87 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως και αφορά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2006 και 2015 ενώ στα μοντέλα που εμπίπτουν στo μέτρο της ανάκλησης συγκαταλέγονται Prius, Auris και Corolla.

Σε ό,τι αφορά το «χάρτη» της ανάκλησης που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο οφείλεται σε πιθανή αστοχία στην μονάδα ελέγχου καυσαερίων, από τα 2,87 εκατομμύρια επηρεαζόμενα αυτοκίνητα τα 1,55 εκατομμύρια εντοπίζονται στην Ιαπωνία, 713.000 στην Ευρώπη, 35.00 στην Κίνα και 568.000 σε άλλες περιοχές της υφηλίου.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόβλημα με τους αερόσακους κουρτίνας, αφορά συνολικά 1,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα εκ των οποίων, όπως έχει ανακοινωθεί τα 482.000 εντοπίζονται στις ΗΠΑ ενώ στα εμπλεκόμενα μοντέλα περιλαμβάνονται Toyota Prius και Lexus CT200h που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2010 και 2012.

Το πρόβλημα στους αερόσακους κουρτίνας οφείλεται σε ενδεχόμενη αστοχία στο πυροτεχνικό σύστημα το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην αναίτια μερική ενεργοποίησή τους χωρίς να έχει προηγηθεί σύγκρουση σύμφωνα με την Autoliv η οποία προμηθεύει στην Toyota τα συγκεκριμένα πυροτεχνικά συστήματα και η οποία όπως ανακοίνωσε το 90% των οχημάτων τα οποία αφορά το πρόβλημα είναι Prius.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024