Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Renault Clio RS 2017: Ανανέωση… εις τριπλούν

Renault Clio RS 2017: Ανανέωση… εις τριπλούν

H Renault πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια του Clio RS το οποίο θα διατεθεί σε τρεις διαβαθμισμένες εκδόσεις με βάση τις ρυθμίσεις του πλαισίου και δύο εκδοχές ισχύος έως 220 ίππους.


Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή της ισχυρότερης εκδοχής του supermini της η οποία εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά της σε αισθητικό και εξοπλιστικό επίπεδο θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις με βάση τις ρυθμίσεις του πλαισίου και δύο εκδοχές ισχύος φτάνοντας έως τους 220 ίππους.

Ξεκινώντας «εκ των έσω», όλες οι εκδοχές του Clio RS εξοπλίζονται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με το έξι σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC με τις αλλαγές των ταχυτήτων να μπορούν να πραγματοποιηθούν και μέσω των αντίστοιχων paddles στο τιμόνι

Στην έκδοση Sport η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις σε συνδυασμό με τα σπορ χαρακτηριστικά που υπόσχονται τα διακριτικά RS εστιάζει περισσότερο «στην ευελιξία και στην καθημερινή χρήση», η ισχύς του παραπάνω συνόλου διαμορφώνεται σε 200 ίππους. Υπό το σκεπτικό της έκδοσης Sport οι αγοραστές της θα μπορούν να επιλέξουν τροχούς 17 ή 18 ιντσών.

Στους 200 ίππους ανέρχεται επίσης και η ισχύς της «μεσαίας» έκδοσης Cup η οποία ωστόσο με τη συνδρομή μιας πιο σπορ ρύθμισης του πλαισίου και με τους τροχούς των 18 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό υπόσχεται ένα «μείγμα οδικών χαρακτηριστικών ιδανικών τόσο για το δρόμο όσο και για την πίστα».

Στην κορυφή των εκδόσεων του Clio RS, η Trophy επωφελείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του κινητήρα αποδίδοντας 220 ίππους, ενώ, αντιστοίχως διαθέτει μια πιο σκληροπυρηνική διάταξη στην ανάρτηση η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά στον μπροστινό άξονα και κατά 10 χιλιοστά στον πίσω.

Επιπλέον, η έκδοση Trophy επωφελείται από διαφορετικό σύστημα εξαγωγής δια χειρός Akrapovic το οποίο εγγυάται έναν αναγνωρίσιμο σπορ ήχο.

Σύμφωνα με την Renault η έκδοση Trophy εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 235 χλμ./ώρα.

Κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων πλαισίου-κινητήρα του Clio RS αποτελούν οι αισθητικές αναβαθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, βελτιωμένα αεροδυναμικά στοιχεία στο σύνολο των επιφανειών του και το νέο εμβληματικό στοιχείο των εκδόσεων RS το όποιο έγκειται στην παρουσία των χαρακτηριστικών LED φωτιστικών σωμάτων ομίχλης που παραπέμπουν στο μοτίβο της καρό σημαίας.

Επίσης, στον εξοπλισμό του RS περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων Launch Control, το σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης RS με τρεις επιλογές Normal, Sport και Race το οποίο παραμετροποιεί αναλόγως μια σειρά συστημάτων καθώς και σύστημα ελέγχου απόδοσης της συμπίεσης της ανάρτησης.

Παράλληλα με το ανανεωμένο Clio RS, η Renault ανακοίνωσε το σπορ εξοπλιστικό επίπεδο GT Line για τις «απλές» εκδόσεις του Clio το οποίο μεταφέρει λίγη από τη γοητεία και την εικόνα των RS εκδόσεων μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις κινητήρα του γαλλικού supermini.

auto.in.gr

Sports in

Τζάμπολ στα playoffs της Basket League με Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ξεκινούν σήμερα τα playoffs της Stoiximan Basket League, μετά τον ενδιάμεσο γύρο του Top 6.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024