Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επανέρχονται τα σενάρια για ένα crossover από την smart

Επανέρχονται τα σενάρια για ένα crossover από την smart

Οι ιθύνοντες του γερμανικού ομίλου επαναφέρουν το project ενός smart crossover δηλώνοντας ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα.

Με αφορμή το λανσάρισμα των εκδόσεων Brabus των smart fortwo και forfour η επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων, Katharina Beck επανέφερε το ενδεχόμενο προσθήκης ενός νέου μοντέλου με crossover χαρακτηριστικά στην γκάμα των smart.

«Η φιλοσοφία μας είναι να παράσχουμε ευελιξία και άνεση στην πόλη. Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα χαρακτηριστικά αφήνουν πολλά περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών. Φυσικά απαιτείται πάντα ένας μικρός κύκλος στροφής. Αν ωστόσο υπάρξουν ανάλογες απαιτήσεις από εκείνους που οδηγούν στην πόλη, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέα πράγματα. Οπότε ποτέ μην λες ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Katharina Beck απαντώντας σε ερώτηση για ένα crossover με τα σήματα της smart.

Το ενδεχόμενο προσθήκης ενός crossover στην γκάμα της smart είχε αφήσει ανοιχτό στο πρόσφατο παρελθόν και ο επικεφαλής του ομίλου Daimler, Dieter Zetsche.

«Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που σχετίζονται με τον compact χαρακτήρα των smart, ωστόσο αν αποφασίζαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των μοντέλων που περιλαμβάνει η γκάμα τότε η κατηγορία των SUV θα ήταν η πρώτη στις προτιμήσεις μας», είχε δηλώσει σχετικά, από το floor της έκθεσης της Σαγκάης το 2015 ο Dieter Zetsche.

Αν τελικώς προκριθεί το παραπάνω σενάριο, το crossover της smart αναμένεται να βασιστεί στην ίδια αρχιτεκτονική με τα άλλα μέλη της γκάμας διατηρώντας τον πισωκίνητο χαρακτήρα του και υιοθετώντας τρικύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους ή μη κινητήρες, ενώ δεν αναμένεται να λείψει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Όπως εξάλλου σημειώνει ως προς αυτό η Katharina Beck «δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για την πόλη από την ηλεκτροκίνηση. Με τους περιορισμούς να αυξάνονται και να γίνονται ολοένα αυστηρότεροι δεν υπάρχει κάτι ιδανικότερο», καταλήγει.

Όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα smart η έμφαση αναμένεται να δοθεί περισσότερο στην ευελιξία μέσα στην πόλη παρά σε όρους ευρυχωρίας παρά τα όποια επιπλέον «διογκωμένα» σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα κληθούν να υποστηρίξουν την ταυτότητα ενός αστικού crossover.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, η αισθητική ταυτότητα του νέου crossover θα βασιστεί στο πρωτότυπο ForStars το οποίο ανέλαβε να συστήσει την νέα γενιά smart, ενώ η άφιξή του θα πρέπει να τοποθετείται στο τέλος της δεκαετίας.

Auto Express

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024