Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz Future Bus: Η

Mercedes-Benz Future Bus: Η «αυτονομία» στην υπηρεσία των αστικών λεωφορείων

Η γερμανική φίρμα εφαρμόζει την αυτόνομη «συνταγή» στα αστικά λεωφορεία, δίνοντας το στίγμα του μέλλοντος για τις συγκοινωνίες στην πόλη.


Πριν περίπου δύο χρόνια η γερμανική φίρμα αποκάλυψε το Future Truck 2025 Concept ένα πλήρως λειτουργικό αυτόνομο τριαξονικό όχημα το οποίο μπορούσε να οδηγήσει τον εαυτό του σε ταχύτητες έως 85 χλμ./ώρα και πλέον επεκτείνει το σκεπτικό και στα αστικά λεωφορεία παρουσιάζοντας το Future Bus ένα αστικό λεωφορείο με «αυτόματο πιλότο» προσαρμοσμένο στο αστικό περιβάλλον και δυνατότητα να κινείται αυτόνομα σε ταχύτητες έως και 70 χλμ./ώρα.

Το Future Bus διήνυσε ήδη τα πρώτα του αυτόνομα χιλιόμετρα στο πλαίσιο ειδικής επίδειξης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Άμστερνταμ.

Για την ακρίβεια το αυτόνομο λεωφορείο της γερμανικής φίρμας, κινήθηκε χωρίς τη συνδρομή οδηγού για 20 χλμ. σε ένα τμήμα της μεγαλύτερης λεωφορειολωρίδας της Ευρώπης η οποία και συνδέει το αεροδρόμιο του Schiphol και την πόλη Haarlem.

To Future Bus ολοκλήρωσε τη διαδρομή χωρίς προβλήματα, υπακούοντας στη σήμανση και τους φωτεινούς σηματοδότες, φρενάροντας αναλόγως με την κίνηση, περνώντας μέσα από τούνελ αλλά και σταματώντας στις στάσεις, ως ένα τυπικό αστικό λεωφορείο, υπό την επίβλεψη ενός μηχανικού της Mercedes-Benz που βρισκόταν στο εσωτερικό του.

Η διαδρομή κατέστη εφικτή χάρη στο σύστημα CityPilot, όπως το ονομάζει η γερμανική φίρμα, ένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες μετακίνησης ενός αστικού λεωφορείου σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο χάρη σε μια σειρά radar μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, κάμερες, ενσωματωμένο GPS αλλά και με τη συνδρομή Wi-Fi το οποίο λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας με το περιβάλλον και αλληλεπίδρασης με στοιχεία όπως π.χ. οι φωτεινοί σηματοδότες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ευκολότερη κίνησή του.

Επίσης όπως επισημαίνει η γερμανική φίρμα, το έξυπνο λεωφορείο θα αποτελούσε ιδανική λύση για τις πόλεις όπου υπάρχουν ξεχωριστές λεωφορειολωρίδες για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο αστικό δίκτυο, ενώ όταν η υποδομή δεν το επιτρέπει το Future Bus θα μπορεί να κινείται ως ένα τυπικό όχημα.

Ως επιστέγασμα των αυτόνομων δυνατοτήτων του το Future Bus διαθέτει και ένα πιο φουτουριστικό σχεδιασμό εντός και εκτός, ενώ εκτός του προφανούς εντυπωσιασμού που προκαλεί ως καινοτομία, σύμφωνα με τις συστάσεις της Daimler η καθιέρωση της τεχνολογίας, θα συμβάλλει σε ασφαλέστερες αλλά και πιο «πράσινες» αστικές μετακινήσεις.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024