Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Seat αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων

H Seat αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων

Η ισπανική φίρμα συμπράττει με την Conector, μια καθιερωμένη ισπανική εταιρεία προώθησης νεοφυών επιχειρήσεων εγκαινιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα που θα δώσει την ευκαιρία σε πέντε startups να συνεργαστούν με την Seat σε projects που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και την κινητικότητα.

Η Seat και η ισπανική εταιρεία προώθησης νεοφυών επιχειρήσεων, Conector ενώνουν τις δυνάμεις τους εγκαινιάζοντας ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα startup στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και κινητικότητας.

Το Seat Accelerator by Conector θα προωθήσει πέντε startups στα αρχικά τους βήματα. Τα γραφεία θα βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Seat στο Martorell, ενώ οι επιχειρηματίες θα έχουν την υποστήριξη και τη βοήθεια από την ισπανική φίρμα και θα ακολουθήσουν τη μεθοδολογία της Conector.

Η Seat στοχεύει μέσω αυτής της συνεργασίας στην υποστήριξη επιχειρηματιών οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν νέες λύσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας.

Επιπλέον, η Conector εδραιώνει τη δέσμευσή της για συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και την υποστήριξη startups επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Seat Luca de Meo, «συνεργασίες όπως αυτή με την Conector συνάδουν με το όραμα μας για το μέλλον της εταιρείας, να προωθήσουμε ένα οικοσύστημα κινητικότητας. Η νέα οικονομία μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με τις συνεργασίες και την ενσωμάτωση πλατφορμών. Η προώθηση των startups θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε γνώσεις και να βρούμε τα καλύτερα ταλέντα. Τονώνουμε την ψηφιακή μας μεταμόρφωση».

Για την Conector, το ιδρυτικό μέλος Carlos Blanco δήλωσε, «αυτή η συμφωνία μεταξύ Seat και Conector εδραιώνει τη δέσμευσή μας για τους εταιρικούς accelerators και δείχνει ότι οι επιχειρήσεις πλησιάζουν με σταθερό ρυθμό τον ψηφιακό κόσμο. Οι εταιρικοί accelerators είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις μεγάλες εταιρείες ώστε να επιταχύνουν την ψηφιακή τους μεταμόρφωση, να συμμετάσχουν στο οικοσύστημα των startups και να αποκτήσουν γνώση από πρώτο χέρι στις νέες τεχνολογικές λύσεις του τομέα τους».

Το πρόγραμμα Seat Accelerator by Conector θα επιταχύνει έργα που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, την κινητικότητα και τα logistics.

Όλα τα έργα πρέπει να προταθούν από μία καθιερωμένη εταιρεία, να μπορούν να αναπτυχθούν και να είναι ικανά να επεκταθούν διεθνώς, να προβάλουν ένα προϊόν ή υπηρεσία που υπάρχει ήδη στην αγορά και να παρουσιάσουν τις αρχικές μετρήσεις απόδοσης. Επίσης, πρέπει να υπάρχει μία ομάδα που να απασχολείται σε πλήρες ωράριο και ένας επικεφαλής.

Οι startups που θα προκριθούν θα επιλεγούν από επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Seat και τους συνεργάτες της Conector στο πλαίσιο της εκδήλωσης Startup Day, όπου οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα κληθούν να παρουσιάσουν το project τους.

Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες θα περάσουν πέντε μήνες στα γραφεία της Seat στο Martorell όπου, σε συνεργασία με τους μέντορες της Conector και στελέχη της Seat θα εργαστούν στην στρατηγική ανάπτυξης και πωλήσεων και σε τομείς που απαιτούν βελτίωση.

Επιπρόσθετα, θα έχουν βοήθεια από συνεργαζόμενες εταιρείες, συνεχή εκπαίδευση και θα συμμετάσχουν σε ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της χώρας.

Στο τέλος του πεντάμηνου διαστήματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία οι επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν το έργο τους σε κορυφαίες επιχειρήσεις και επενδυτές. Επίσης, θα είναι μία ευκαιρία για να προκύψουν πιθανές συνέργιες μεταξύ των startups και της Seat.

Σε ό,τι αφορά την Conector ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση και τη βοήθεια του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ισπανίας υποστηρίζοντας έργα και επιχειρηματίες στον ψηφιακό τομέα (Internet, mobile και νέες τεχνολογίες). Υποστηρίζεται από τους πλέον επιδραστικούς επιχειρηματίες στην Ισπανία και διαθέτει περισσότερους από 150 μέντορες από όλη την Ισπανία οι οποίοι είναι ειδικοί σε διάφορους τομείς του ψηφιακού τομέα και έχει προωθήσει πάνω από 70 startups.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024