Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Juke 2018: Η συνταγή της -νέας- επιτυχίας

Nissan Juke 2018: Η συνταγή της -νέας- επιτυχίας

Η νέα γενιά του Juke θα διατηρήσει την ιδιότυπη σχεδιαστική προσωπικότητα που ανέδειξε το μοντέλο συνδυάζοντας την με νέα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό, περισσότερο χώρο και μεγαλύτερη αποδοτικότητα.


Τo Juke προετοιμάζεται να υποδεχτεί την νέα δεύτερη γενιά του η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα διατηρήσει την χαρακτηριστική αισθητική του αλλά θα επενδύσει σε περισσότερη ποιότητα στο εσωτερικό, gadget τεχνολογία, διαθέτοντας παράλληλα περισσότερη ευρυχωρία, σε συνδυασμό με νέους αποδοτικότερους κινητήρες.

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το εσωτερικό της Nissan, το Juke εξακολουθεί να πωλείται σε ρυθμούς 100.000 μονάδων ετησίως, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να επιχειρήσουν να αλλάξουν τον ιδιότυπο αισθητικό προσανατολισμό του, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που το ανέδειξαν σε best-seller.

Αντιθέτως μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Shiro Nakamura, το νέο Juke «θα υιοθετήσει μια πιο αιχμηρή και ακόμα λιγότερο mainstream σχεδίαση».

Όπως και να έχει με την αισθητική του, το δεδομένο είναι το νέο Juke θα αυξήσει οριακά τις διαστάσεις του υιοθετώντας ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο θα εξασφαλίσει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό, προς όφελος –κυρίως- των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Νέα θα είναι και η αρχιτεκτονική όπου θα βασιστεί η δεύτερη γενιά του compact crossover των Ιαπώνων η οποία θα είναι κοινή με την νέα γενιά του Micra το οποίο θα παρουσιαστεί στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβριο.

Η νέα πλατφόρμα θα πλαισιωθεί και από νέα αποδοτικότερα μηχανικά σύνολα μεταξύ των οποίων θα βρεθούν και τρικύλινδροι turbo κινητήρες βενζίνης με χωρητικότητα 1,0 λίτρου σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος. Σταθερή αξία, στην γκάμα αναμένεται να αποτελέσει το diesel μοτέρ του 1,5 λίτρου ενώ την κορυφαία έκδοση αναμένεται να συνεχίζει να εξοπλίζει turbo κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρει περισσότερη ισχύ από τους 190 ίππους της σημερινής αντίστοιχης έκδοσης.

Σε δεύτερο χρόνο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και μια υβριδική έκδοση καθώς όπως έχει επισημάνει το στέλεχος της Nissan, Shiro Nakamura «Οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων γίνονται ολοένα αυστηρότεροι, κατ΄επέκταση η παρουσία μιας υβριδικής έκδοσης είναι σχεδόν υποχρεωτική για να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Ριζικές θα είναι οι διαφορές και στο θάλαμο επιβατών όπου η Nissan σχεδιάζει ένα άλμα σε ό,τι αφορά τα υλικά των επενδύσεων και τις πλαστικές επιφάνειες. Σε ό,τι αφορά την αισθητική του εσωτερικού αναμένεται να προέλθει από το νέο Micra, η παρουσίαση του οποίου αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση «νέο Juke», ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία περισσότερης τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο.

Αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο infotainment με μεγαλύτερη οθόνη και το οποίο θα ενσωματώνει λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια διευρυμένη γκάμα επιλογών εξατομίκευσης η οποία θα επιτρέπει την προσαρμογή στις προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη του.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024