Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τριπλάσια λειτουργικά κέρδη για την Volvo Cars το α΄εξάμηνο του 2016

Τριπλάσια λειτουργικά κέρδη για την Volvo Cars το α΄εξάμηνο του 2016

Η σουηδική φίρμα οδεύει σταθερά προς την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ σε επίπεδο κερδοφορίας και πωλήσεων για το 2016.

Τον τριπλασιασμό των λειτουργικών της κερδών για το α΄εξάμηνο της χρόνιας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ανακοίνωσε η Volvo Cars. Τα συνολικά έσοδα της σουηδικής φίρμας για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν σε 83,647 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες έναντι 75,215 δις. το 2015.

Αναλυτικά, η σουηδική φίρμα κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο λειτουργικά κέρδη ύψους 5,59 δις. σουηδικές κορώνες έναντι 1,66 δισεκατομμυρίων για το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αντιστοίχως, τριπλάσιο για την ίδια περίοδο ήταν και το περιθώριο κέρδους το οποίο διαμορφώθηκε σε 6,7% έναντι 2,2% το α΄εξάμηνο του 2015.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την σουηδική φίρμα στις αρχές Ιουλίου, οι πωλήσεις της για το πρώτο μισό της χρονιάς αυξήθηκαν κατά 10,5% φτάνοντας τις 256.563 μονάδες.

Εκτός από την αύξηση των συνολικών πωλήσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα προϊόντα της φίρμας όπως το XC90 καταγράφουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες της φίρμας, ενώ όπως σημειώνεται από τους Σουηδούς ανάλογη επιτυχία αναμένουν και από τα S90 και V90 των οποίων οι πωλήσεις αναμένεται να «επιταχυνθούν» κατά τα β΄εξάμηνο του 2016, με ανάλογα θετικά αποτελέσματα στις συνολικές επιδόσεις της φίρμας.

«Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η μεταμόρφωση των αυτοκινήτων της Volvo και της φίρμας συνοδεύεται από μια αυξανόμενη απήχηση», ανέφερε ο Hakan Samuelsson, επικεφαλής της σουηδικής φίρμας.

«Τα ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη και οι επιδόσεις σε συνδυασμό με την ολοένα και πιο θετική ανταπόκριση στα νέα μας προϊόντα μου δίνουν τη δυνατότητα να πω με βεβαιότητα ότι η Volvo Car θα καταγράψει νέα ρεκόρ για το 2016, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και κερδοφορίας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Volvo σημειώνοντας ότι «η Volvo Cars οδεύει σταθερά προς την εκπλήρωση των στόχων της για την ανάδειξή της σε πραγματικά παγκόσμιο κατασκευαστή premium αυτοκινήτων».

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024