Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Brexit υποσκάπτει την ανάκαμψη της Opel

Το Brexit υποσκάπτει την ανάκαμψη της Opel

Κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της περιστολής δαπανών στις Opel/Vauxhall μελετά ο όμιλος GM προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Brexit και των πιέσεων που δέχεται η στερλίνα.

O όμιλος GM όπου και ανήκει η Opel και το βρετανικό της σκέλος, Vauxhall ανακοίνωσε ότι μελετά το ενδεχόμενο περιστολής των δαπανών που προορίζει για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές του προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις του Brexit οι οποίες αποτιμώνται σε 400 εκ. δολάρια και θέτουν εν αμφιβόλω την επιστροφή των Opel/Vauxhall στην κερδοφορία για το 2016.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με έναν ισχυρό αντίθετο άνεμο, ιδίως στην μεγαλύτερη αγορά μας, το Ηνωμένο Βασίλειο. Η απόφαση για το Brexit δεν αποτελεί καλο οιωνό. Για αυτό και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολο», δήλωσε σχετικά σε video που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο επικεφαλής της Opel, Karl Thomas Neumann.

Ο όμιλος GM, έχει χαρακτηρίσει δια στόματος του οικονομικού διευθυντή του ομίλου, Chuck Stevens, το Brexit ως ένα «ψηλό απότομο σαμαράκι», ενώ όπως ο ίδιος έχει αναφέρει για την Ευρώπη, «πλέον όλα είναι στο τραπέζι», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της απόφασης των Βρετανών στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες του αμερικανικού ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GM Europe όπου ανήκουν οι Opel/Vauxhall δεν έχει εμφανίσει κέρδη σε ετήσια βάση από το 1999. Παρ’ όλα αυτά με φόντο την άφιξη του νέου Astra, η GM Europe κατάφερε να εμφανίσει για πρώτη φορά από το 2011 κερδοφόρο τρίμηνο καταγράφοντας κέρδη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για το β΄ τρίμηνο του 2016, μια τάση που ωστόσο σύμφωνα και με τις με εκτιμήσεις αναλυτών, δεν αναμένεται να συνεχιστεί με δεδομένες και τις πιέσεις στην στερλίνα αλλά και το αρνητικό κλίμα στη βρετανική αγορά.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024