Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen C4 2018: Επιστροφή στην avant-garde

Citroen C4 2018: Επιστροφή στην avant-garde

Η νέα γενιά του C4 θα επενδύσει στην αντισυμβατική σχεδίαση με έμπνευση το C4 Cactus την οποία θα συνδυάσει με μια νέα αρχιτεκτονική και νέους κινητήρες που φιλοδοξούν να βελτιώσουν τα οδικά του χαρακτηριστικά όσο και την αποδοτικότητά του.


Η Citroen ετοιμάζει σημαντικές αναβαθμίσεις για την νέα γενιά του C4, επαναπροσδιορίζοντας τη σχεδιαστική του ταυτότητα με βάση την ιδιαίτερα επιτυχημένη αισθητική του C4 Cactus.

Όπως εξάλλου έχει δηλώσει η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson, «οι μελλοντικές προτάσεις της φίρμας πρέπει να ισορροπούν μεταξύ διαφορετικότητας και ιδιαιτερότητας» και αυτή ακριβώς τη συνταγή αναμένεται να ακολουθήσει το νέο C4 το οποίο θα υιοθετήσει στοιχεία από το C4 Cactus όπως τα Airbumps και την γνώριμη «όψη» της φίρμας σε μια νέα εκσυγχρονισμένη προσέγγιση.

Τις σύγχρονες και πρωτότυπες αισθητικές λεπτομέρειες του νέου C4 θα συμπληρώσουν αναλογίες που θα παραπέμπουν περισσότερο σε crossover παρά σε ένα τυπικό αυτοκίνητο του είδους του σε μια προσπάθεια της Citroen να διαχωριστεί από τον ανταγωνισμό προβάλλοντας διαφορετικότητα και έναν αέρα «αντισυμβατικότητας».

Κάτω από τις νέες επιφάνειες του C4 οι οποίες θα αναλάβουν να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα εντύπωση για το αυτοκίνητο, θα βρεθεί μια νέα αρχιτεκτονική. Για την ακρίβεια πρόκειται για την ίδια αρχιτεκτονική του ομίλου όπου βασίζεται το Peugeot 308.

H νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη σε επίπεδο μείωσης βάρους με το νέο C4 να είναι ελαφρύτερο έως και κατά 150 κιλά. Αυτό θα επιτρέψει στους μηχανικούς της Citroen να βελτιώσουν τα οδικά χαρακτηριστικά του C4 με το γαλλικό μοντέλο να προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση αλλά και να ενισχύσουν την ηχομόνωση του θαλάμου προς όφελος μιας εμπειρίας μετακίνησης αντάξιας του ονόματος της γαλλικής φίρμας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο εσωτερικό όπου το νέο C4 θα εμπλουτιστεί με περισσότερο gadget εξοπλισμό περιλαμβάνοντας στα χαρακτηριστικά και το σύστημα κάμερας ConnectedCAM που εφοδιάζει ήδη το C3 ενώ ανάλογο του supermini της Citroen θα είναι και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Σε επίπεδο κινητήρων αναμένεται μια επιλογή αναβαθμισμένων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου PureTech και BlueHDi οι οποίοι θα περιορίσουν την αρχική τιμή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του γαλλικού μοντέλου κάτω από τα 90 γρ./χλμ.

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024