Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Vision Mercedes-Maybach 6 Concept: To γοητευτικό μέλλον της πολυτέλειας -τώρα

Vision Mercedes-Maybach 6 Concept: To γοητευτικό μέλλον της πολυτέλειας -τώρα

Ένα επιβλητικό coupe με μήκος 6,0 μέτρων και ένα μείγμα φουτουριστικής και κλασικής σχεδίαση με επιρροές απο τη δεκαετία του '30 αναλαμβάνει να συστήσει το μέλλον της Maybach και τα σχέδια της φίρμας για την υπερπολυτελή κατηγορία.


Ένα επιβλητικό πρωτότυπο coupe με μήκος που αγγίζει τα έξι μέτρα και φουτουριστική αισθητική με κλασικές όμως επιρροές που θυμίζει μια προβολή του Bauhaus στο μέλλον ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Maybach στο Pebble Beach Concours d’ Elegance που ανοίγει αυλαία στις 21 Αυγούστου.

Με μήκος 5,6 μέτρα, πλάτος 2,1 μ. και ύψος μόλις 1,33 μέτρα, οι αναλογίες και η αισθητική του επιβλητικού coupe αποτίουν φόρο τιμής στα σπορ coupe τετράτροχα της δεκαετίας του ’30, δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον που επιφυλάσσουν οι Γερμανοί για την Maybach.

Όπως έχει άλλωστε εννοηθεί το Vision Mercedes-Maybach 6 αποτελεί προπομπό ενός νέου μοντέλου της υπερπολυτελούς φίρμας το οποίο, σύμφωνα με τις υποσχέσεις –αισθητικές και τεχνολογικές- που αφήνει το πρωτότυπο coupe, θα βάλει στο στόχαστρο προτάσεις όπως η Rolls-Royce Phantom Coupe με μεγάλες αξιώσεις.

Εκτός από την εντυπωσιακή αισθητική των εξωτερικών του επιφανειών του, το Vision Mercedes-Maybach 6 διαθέτει και ένα εξίσου εντυπωσιακό κινητήριο σύνολο το οποίο αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες –τοποθετημένους στους τέσσερις τροχούς- και compact μπαταρίες απόδοσης 80 kWh που του εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 750 ίππων και αυτονομία 500 χλμ., αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, οι παραπάνω προδιαγραφές αρκούν για να εξασφαλίσουν στο πρωτότυπο coupe επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλέκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά τις μπαταρίες, εκτός από την αυτονομία των 500 χλμ. προσφέρουν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή δυνατότητα επαναφόρτισης έως και 350 kW, η οποία υπόσχεται την ανάκτηση ενέργειας που χρειάζεται για 100 χλμ. σε μόλις πέντε λεπτά. Επιπλέον η διαδικασία φόρτισης μπορεί να πραγματοποιηθεί και επαγωγικά και ασύρματα.

Εκτός από την εντυπωσιακή αισθητική των εξωτερικών του επιφανειών και το επιβλητικό του παράστημα το γερμανικό coupe διαθέτει και ένα αντάξιο όσο και φουτουριστικό εσωτερικό με διάταξη 2+2 όπου η σχεδίαση του ταμπλό και των καθισμάτων ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητη προσέγγιση. Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι αισθητήρες στα καθίσματα οι οποίοι ανιχνεύουν την θερμοκρασία σώματος των επιβαινόντων ρυθμίζοντας αυτομάτως την θερμοκρασία της καμπίνας και το διάφανο τούνελ μετάδοσης που επιτρέπει στους επιβαίνοντες να παρακολουθούν τη διαδρομή της ηλεκτρικής ενέργειας στους κινητήρες.

Όπως και να έχει με τα «υπερβολικά» χαρακτηριστικά που υιοθετεί το coupe ως πρωτότυπο το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τετράτροχο το οποίο δημιουργεί μια πολύ καλή εικόνα για το μέλλον της Maybach αλλά και το μοντέλο που θα προκύψει ως έκδοση παραγωγής από αυτό στα τέλη του 2017

Auto Express

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024