Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo και Uber συμπράττουν για το αυτόνομο μέλλον

Volvo και Uber συμπράττουν για το αυτόνομο μέλλον

Η σουηδική φίρμα και η αμερικανική εταιρεία Uber που με την πλατφόρμα UberX φιλοδοξεί να αλλάξει τον χάρτη των ιδιωτικών μετακινήσεων ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους η οποία θα εστιάσει στην εξέλιξη της νέας γενιάς αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η σουηδική φίρμα και η αμερικανική εταιρεία Uber που με την πλατφόρμα UberX φιλοδοξεί να αλλάξει τον χάρτη των ιδιωτικών μετακινήσεων ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους η οποία θα εστιάσει στην εξέλιξη της νέας γενιάς αυτόνομων αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η οποία προβλέπει την από κοινού επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων, η Volvo θα κατασκευάσει ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο με το οποίο οι Σουηδοί και οι μηχανικοί της Uber θα «πειραματιστούν» προκειμένου να εξελίξουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης με στόχο την τελειοποίησή τους και την «πλήρη αυτονομία».

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες επισημαίνουν ότι η συνεργασία τους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και απολύτως ενδεικτικό της νέας κατεύθυνσης των συνεργιών στην αυτοκινητοβιομηχανία και ότι προσβλέπουν σε μια μακροχρόνια μεταξύ τους συνεργασία.

Ως βάση του εγχειρήματος τους θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική SPA η οποία φιλοξενεί ήδη τα μοντέλα που απαρτίζουν τη σειρά 90 της Volvo, την οποία Uber και Volvo θα εξελίξουν περαιτέρω και θα τροποποιήσουν σύμφωνα με τις επιταγές της πλήρους αυτονομίας, ενσωματώνοντας καινοτόμα συστήματα που θα διασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των οχημάτων με αυτόματο πιλότο.

Όπως εξάλλου σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Volvo και προσυπογράφεται από την Uber, η ευελιξία και οι δυνατότητες εξέλιξης της συγκεκριμένης πλατφόρμας ήταν και το καθοριστικό στοιχείο που έφερε τις δύο εταιρείες κοντά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής της Uber, Travis Kalanick για τους λόγους επιλογής της Volvo ως εταίρου της Uber προς ένα αυτόνομο μέλλον: «Κάθε χρόνο πεθαίνουν σε τροχαία δυστυχήματα πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Αυτές οι τραγωδίες θα μπορούσαν να αποσοβηθούν με την συνδρομή της αυτόνομης τεχνολογίας, ωστόσο πρόκειται για έναν τομέα τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να εργαστούμε μόνοι μας. Για αυτό ακριβώς και η συνεργασία μας με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία όπως η Volvo είναι τόσο σημαντική. Η Volvo κατέχει ηγετική θέση σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτοκινήτων και αποτελεί την πλέον καινοτόμο αυτοκινητοβιομηχανία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Συνδυάζοντας τις δυνατότητες της Uber και της Volvo, είναι σίγουρο ότι το μέλλον θα έρθει ταχύτερα».

Η Volvo από την πλευρά της ανακοίνωσε για την συνεργασία της με την Uber δια στόματος του επικεφαλής της, Hakan Samuelsson: «Η Volvo είναι μια από τις προοδευτικές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Κατέχει ηγετική θέση στην εξέλιξη συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και αυτόνομης οδήγησης, έχοντας δημιουργήσει μια απαράμιλλη εικόνα αξιοπιστίας σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που η Uber, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, μάς επέλεξε για να συνεργαστεί. Η συνεργασία αυτή τοποθετεί την Volvo στην καρδιά της τεχνολογικής επανάστασης που συντελείται αυτή τη στιγμή στην αυτοκινητοβιομηχανία».

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024