Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen Cxperience Concept: Το όραμα της άνεσης στο plug-in υβριδικό μέλλον

Citroen Cxperience Concept: Το όραμα της άνεσης στο plug-in υβριδικό μέλλον

Η γαλλική φίρμα αποτυπώνει το όραμα της για τα μεγάλα sedan του μέλλοντος με ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει τις σχεδιαστικές παραδόσεις και τις "αξίες άνεσης" της Citroen στο μέλλον


Η γαλλική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια μιας πρωτότυπης σχεδιαστικής σπουδής όπου επιχειρεί να αποτυπώσει το όραμα της για ένα μεγάλο sedan το οποίο απηχεί την παράδοση σχεδίασης αλλά και άνεσης της φίρμας, σε μια φουτουριστική απόδοση.

Τον «μελλοντoλογικό» χαρακτήρα του concept car συμπληρώνει η παρουσία ενός plug-in υβριδικού συνόλου το οποίο προσφέρει συνδυαστική ισχύ 300 ίππων και όπου συνυπάρχουν κινητήρας βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ. Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει η παρουσία ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων τοποθετημένου εγκάρσια, μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτρικού μοτέρ. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ απόδοσης 107 ίππων μεταδίδεται στον πίσω άξονα εξασφαλίζοντας τετρακίνηση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το concept car εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία του εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 60 χλμ. και η οποία μπορεί να επαναφορτιστεί σε τεσσερισήμισι ώρες σε οικιακό δίκτυο ή σε δυόμισι ώρες με την παρουσία ταχυφορτιστή.

Όπως και να έχει με το μηχανικό σύνολο, αδιαμφισβήτητα το εντυπωσιακότερο στοιχείο του μήκους 4,85 μέτρων concept car με το γενναιόδωρο μεταξόνιο των 3,0 μέτρων είναι η σχεδίαση του, η οποία φιλοδοξεί να αναπροσδιορίσει τις γνώριμες καμπύλες φόρμες της παράδοσης της Citroen, με το βλέμμα στο μέλλον και δίνοντας μια νέα διάσταση στην ευρυχωρία με τη συνδρομή μιας έξυπνης διάταξης.

Σύμφωνα με την Citroen ο στόχος του Cxperience είναι η εμπειρία μιας πλουσιοπάροχα άνετης μετακίνησης στους επιβαίνοντες οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους και έναν εξίσου γενναιόδωρο χώρο πορτ μπαγκάζ, με το γαλλικό concept car να υποδεικνύεται ως η ιδανική, σύμφωνα με τα πρότυπα και αξίες της γαλλικής φίρμας, πρόταση για μεγάλα ταξίδια.

Έτσι, έκτός από τις καμπύλες γραμμές και λεπτομέρειες όπως η τρισδιάστατη αισθητική των LED φωτιστικών σωμάτων και η αιχμηρή γρίλια με τα στοιχεία από ανθρακονήματα που συντείνουν στην φουτουριστική εντύπωση και οι ζάντες των 22 ιντσών το Cxperience διαθέτει αντίστροφα ανοιγόμενες πίσω πόρτες προς όφελος της ευκολίας πρόσβασης.

Υπό αυτό το ίδιο άνεσης έχει σχεδιαστεί και το εσωτερικό του Cxperience το οποίο υπακούει σε ένα μείγμα τεχνολογικά ενσυνείδητου μινιμαλισμού συνδυασμένου με premium υλικά όπως το ξύλο, σε μια συνύπαρξη που να προσφέρει μια ευχάριστη οπτικά αλλά και επί της ουσίας εμπειρία.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η οθόνη των 19 ιντσών η οποία κυριαρχεί στο ταμπλό.

Η τεράστια οθόνη χαρακτηρίζεται από την Citroen ως «κέντρο ελέγχου» προσφέροντας στον οδηγό πρόσβαση σε όλες τις ζωτικές ενδείξεις και πληροφορίες του αυτοκινήτου και στα συστήματα ψυχαγωγίας. Η διάταξη της οθόνης και η δυνατότητά της να «διασπάται» εμφανίζοντας διαφορετικά στοιχεία και προγράμματα σε κάθε τμήμα της δίνει παράλληλα στο συνοδηγό τη δυνατότητα να «επιλέξει» την ψυχαγωγία του.

auto.in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024