Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φουλ οι μηχανές» στην έρευνα και εξέλιξη από την Volvo με την πρόσληψη 400 μηχανικών ΗΥ

«Φουλ οι μηχανές» στην έρευνα και εξέλιξη από την Volvo με την πρόσληψη 400 μηχανικών ΗΥ

Η Volvo ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος έρευνας και εξέλιξής με νέο δυναμικό εγκαινιάζοντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων μηχανικών ΗΥ στη Σουηδία, με φόντο την αυτονομία, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και την ηλεκτροκίνηση.

Αυτόνομη οδήγηση, έξυπνα συστήματα ασφαλείας και ηλεκτροκίνηση οδηγούν την Volvo στη διαχρονικά μεγαλύτερη ενίσχυση του ανθρώπινού δυναμικού της καθώς η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσλάβει 400 μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το νέο δυναμικό θα ενταχθεί στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της φίρμας στο Gothenburg της Σουηδίας με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού.

Στόχος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Volvo, είναι «η περαιτέρω ενίσχυση του αυτοκινητιστικού βιομηχανικού πυρήνα στη δυτική Σουηδία και η ανάδειξή του σε ένα νέο κέντρο για την ανάπτυξη λογισμικού».

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η σουηδική φίρμα εγκαινιάζει ένα νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης στην πανεπιστημιούπολη Lund στη δυτική Σουηδία, όπου οι πρώτοι 35 νέοι μηχανικοί του φιλόδοξου προγράμματος προσλήψεων θα ξεκινήσουν να εργάζονται από τον Σεπτέμβριο.

Η ενίσχυση του δυναμικού της στην έρευνα και εξέλιξη αποτελεί τμήμα της ιδιαίτερης έμφασης που δίνει η Volvo στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, της ενεργητικής ασφάλειας και της ηλεκτροκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι σύντομα η Volvo θα ξεκινήσει δοκιμές αυτόνομων οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες σε Λονδίνο και Κίνα ενώ από το 2017 θα ξεκινήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα Drive Me στο Gothenburg όπου ένας μεγάλος στόλος από το αυτόνομα αυτοκίνητα Volvo θα δοθεί σε «κοινούς θνητούς» προκειμένου να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη του concept της αυτονομίας.

Σε ό,τι αφορά τα αλληλένδετα με την αυτονομία έξυπνα συστήματα ασφαλείας, η Volvo κατέχει αδιαμφισβήτητα ηγετική θέση στον τομέα της ασφάλειας με την νέα γενιά μοντέλων της σειράς 90 να διαθέτουν ορισμένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του στόχου της φίρμας για μηδενικά δυστυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς σε αυτοκίνητα Volvo έως το 2020.

Σε ηλεκτροκίνητο επίπεδο όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Σουηδοί στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της γκάμας τους, εφεξής κάθε νέο μοντέλο τους θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση ενώ το πρώτο μιας σειράς αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους αναμένεται από το 2019.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024