Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Kodiaq 2017: Αποκάλυψη «εκ των έσω»

Skoda Kodiaq 2017: Αποκάλυψη «εκ των έσω»

Η Skoda δημοσιοποιεί μια σειρά εικόνων του εσωτερικού του νέου μεγαλύτερου της και επταθέσιου SUV καθώς και μια σειρά πληροφοριών που προσφέρουν μια σαφέστερη εικόνα του νέου της μοντέλου που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα την 1η Σεπτεμβρίου.


Η τσεχική φίρμα προσφέρει μια τελευταία –πριν την επίσημη παρουσίασή του- εικόνα του νέου SUV της το οποίο θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του την 1η Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

Οι νέες εικόνες αφορούν το εσωτερικό του Kodiaq το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το Yeti και θα διατεθεί σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, διεκδικώντας δυναμικά μια θέση στην οικογενειακή κατηγορία με όπλο και τη γενναιοδωρία σε επίπεδο χωρητικότητας η οποία σε ό,τι αφορά το πορτ μπαγκάζ θα ξεκινά από τα 720 λίτρα και θα φτάνει έως τα 2.065 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Ενδεικτικό επίσης της πρακτικότητας που υπόσχεται το Kodiaq, είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τη Skoda, στο πίσω τμήμα του μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα με μήκος έως και 2,9 μέτρων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον εξοπλισμό του καθώς όπως προκύπτει από τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν το Kodiaq διαθέτει ένα νέο βελτιωμένο σύστημα infotainment με επιφάνειες αφής για το χειρισμό του, ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις οι εξοπλιστικές επιλογές αλλά και η ποιότητα του εσωτερικού του θα κινηθούν σε ανάλογο πλαίσιο με το Superb.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του σκεπτικού της Skoda είναι ότι στις εξοπλιστικές του επιλογές θα συμπεριλαμβάνονται στοιχεία όπως το θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα.

Δεδομένη στο εξοπλιστικό του παλμαρέ ασφαλείας θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία συστημάτων όπως η κάμερα περιμετρικής όρασης, σύστημα υποβοήθησης για τους ελιγμούς με την παρουσία trailer, καθώς και ένα νέο σύστημα το οποίο η Skoda αποκαλεί Manoeuvre Assist και το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως αυτόματο σύστημα πέδησης για οπισθοπορεία, φρενάροντας και ακινητοποιώντας αυτομάτως το αυτοκίνητο σε περίπτωση που εντοπίσει εμπόδιο όταν το αυτοκίνητο κινείται με την όπισθεν.

Αν και επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες που να αφορούν το σύστημα μετάδοσης, είναι δεδομένο ότι οι ακριβότερες εκδόσεις θα εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι κατά πόσο η Skoda θα ακολουθήσει τη δημοφιλή συνταγή των δικίνητων εκδόσεων στη βάση της γκάμας το οποίο αποτελεί και το επικρατέστερο σενάριο.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική του σχεδίαση εκτός από τις κατασκοπικές και μη λήψεις που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, όπως είναι γνωστό, σχεδιαστικό οδηγό για το Kodiaq θα αποτελέσει το μήκους 4,7 μέτρων Vision S Concept που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2016 στην έκθεση της Γενεύης με το νέο SUV να εισαγάγει την μετεξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα τα τσεχικής φίρμας ο οποίος σταδιακά θα περάσει και στις ανανεωμένες εκδοχές όλων των μελλοντικά ανανεωμένων μοντέλων της φίρμας.

Όπως επίσης έχει ανακοινώσει η Skoda, κοντά στο «ελβετικό» concept θα είναι και οι διαστάσεις της έκδοσης παραγωγής οι οποίες στην περίπτωση του Vision S Concept εκτός από το μ΄ηκος των 4,7 μέτρων συνοψίζονται σε 1,91 μέτρα πλάτος και 1,68 μέτρα ύψος.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων αναμένεται ένα μείγμα υπετροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και diesel, με ισχύ από 125 έως 180 ίππους και από 150 εώς 190 ίππους αντιστοίχως ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Skoda, από το 2019 θα προστεθεί στην γκάμα και μια plug-in υβριδική έκδοση.

auto.in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024