Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξυπνη εφαρμογή για τον εντοπισμό θέσεων parking ετοιμάζει η Mercedes-Benz

Έξυπνη εφαρμογή για τον εντοπισμό θέσεων parking ετοιμάζει η Mercedes-Benz

Αξιοποιώντας την έξυπνη τεχνολογία της E-Class, η γερμανική φίρμα εξελίσσει μια εφαρμογή η οποία θα χαρτογραφεί τις κενές θέσεις parking και θα τις αναμεταδίδει στα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, μειώνοντας έτσι το χρόνο αναζήτησης parking στις μεγαλουπόλεις.

H γερμανική φίρμα με αφετηρία την τεχνολογική πληρότητα των συστημάτων ημι-αυτόνομης οδήγησης της E-Class, εξελίσσει μια νέα, έξυπνη εφαρμογή η οποία αξιοποιώντας τις δυνατότητες τoυ πλήθους αισθητήρων θα είναι σε θέση να καταγράφει τις κενές θέσεις parking και να τις «μεταδίδει» στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της φίρμας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η εφαρμογή η οποία βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη με την τεχνολογική συμμετοχή της Bosch σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στους δρόμους της Στουτγάρδης, έγκειται στο απλό σκεπτικό καταγραφής των κενών θέσεων στάθμευσης τις οποίες ο οδηγός προσπερνά και δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει και τις οποίες το αυτοκίνητο καταγράφει με την συνδρομή των αισθητήρων του υπολογίζοντας αυτομάτως τις διαστάσεις τους και το κατά πόσο μπορούν να φιλοξενήσουν τις γενναιόδωρες επιφάνειες μιας Ε-Class.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι αισθητήρες της E-Class μπορούν να καταγράφουν τις κενές θέσεις στάθμευσης σε ταχύτητες έως και 55 χλμ./ώρα. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη με κενές θέσεις parking τον οποίο το αυτοκίνητο θα αναμεταδίδει στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της περιοχής με βάση το στίγμα του κάθε αυτοκινήτου, διευκολύνοντας τους οδηγούς στην αέναη αναζήτηση parking στις μεγάλες πόλεις.

«Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz είναι διασυνδεδεμένα. Aν ένα αυτοκίνητο έχει και τους απαραίτητους αισθητήρες, είναι λογικό και να επιχειρήσουμε να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λειτουργία τους προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρόνο στους οδηγούς, συνδράμοντάς τους στην αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης», σημείωσε ο Sajjad Kahn επικεφαλής εξέλιξης ψηφιακών συστημάτων και κινητικότητας της Mercedes-Benz Cars.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024