Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Kodiaq: Προσεχώς

Skoda Kodiaq: Προσεχώς «με φόρα» 240 ίππων

Το νέο επταθέσιο SUV της Skoda πρόκειται πολύ σύντομα να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα πανίσχυρο πετρελαιοκινητήρα 240 ίππων ο οποίος σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της έκδοσης θα αναλάβει να αναδείξει την σπορ πλευρά του.

Η τσεχική φίρμα αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βερολίνο, αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα της και για το οποίο όπως, όλα δείχνουν, προετοιμάζει ένα πληθωρικό μέλλον το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια coupe έκδοση αμαξώματος, αλλά και μια ακόμα ισχυρότερη πετρελαιοκίνητη έκδοση η οποία, αξιοποιώντας ένα biturbo δίλιτρο diesel κινητήρα θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του νέου επταθέσιου SUV στο Βερολίνο, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Skoda, Christian Struber, αποκάλυψε ότι έχει ήδη οδηγήσει την κορυφαία έκδοση του Kodiaq, αποκαλύπτοντας ότι θα είναι πετρελαιοκίνητη.

«Την οδηγούσα την προηγούμενη εβδομάδα και είναι συναρπαστική. Φυσικά και επιθυμούμε να δώσουμε στο Kodiaq ακόμα περισσότερη ισχύ και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να διερευνήσουμε είναι η επιχειρηματική πλευρά του συγκεκριμένου σχεδίου μας», δήλωσε το στέλεχος της Skoda.

Aν και ο C. Struber προτίμησε να μην διευκρινίσει περισσότερα αναφορικά με τις προδιαγραφές του κινητήρα που θα εξοπλίσει την ισχυρότερη έκδοση του Kodiaq, η επικρατέστερη εκδοχή είναι το τσεχικό SUV να εντάξει στην γκάμα του το δίλιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο TDI που ήδη εξοπλίζει το VW Passat.

O biturbo δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει στην περίπτωση του VW Passat 240 ίππους και το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και στην περίπτωση του Kodiaq, όπου η γενναιόδωρη παραπάνω ισχύς αναμένεται να συνδυαστεί με τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Εκτός από την κορυφαία από πλευράς ισχύος έκδοση του Kodiaq, η Skoda σχεδιάζει να προσθέσει και πλουσιότερες εξοπλιστικές εκδόσεις με τα διακριτικά Scout και Sportline, όπως ισχύει και για άλλα μοντέλα της φίρμας καθώς όπως είπε ο επικεφαλής της Skoda, Βernhard Maier, «το Kodiaq δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τις συνήθειές μας».

Auto Express

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024