Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Land Rover Discovery 2017: H νέα

Land Rover Discovery 2017: H νέα «όψη» της περιπέτειας

Η νέα πέμπτη γενιά του Discovery δίνει τα διαπιστευτήρια της εν όψει της πρεμιέρας της στην παρισινή έκθεση στις αρχές Οκτωβρίου.

Η βρετανική φίρμα δημοσιοποίησε το πρώτο δείγμα γραφής της νέας γενιάς του εμβληματικού Discovery το οποίο θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας στις αρχές Οκτωβρίου.

Η πρώτη εικόνα του βρετανικού SUV επιβεβαιώνει την νέα σχεδιαστική προσέγγιση μακριά από την τετραγωνισμένη λογική της προηγούμενης γενιάς του με πολλά στοιχεία από το Discovery Vision Concept και κοντά στο ήδη γνωστό Range Rover Sport.

Αντί στοιχείων, η βρετανική φίρμα επέλεξε να συνοδεύσει την πρώτη επίσημη εικόνα του νέου SUV της με μια δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας Gerry McGovern ο οποίος αναφέρει: «Το νέο Discovery επαναπροσδιορίζει τα μεγάλα SUV. Οι ομάδες μηχανικών και σχεδιαστών της Land Rover έφεραν την επανάσταση στο DNA του Discovery, δημιουργώντας ένα ελκυστικό, εξαιρετικά ευέλικτο και ικανότατο premium SUV».

Όπως και να έχει με τις επίσημες συστάσεις και με την αισθητική του το δεδομένο είναι ότι το νέο Discovery θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει την εικόνα του μέσω τεχνολογικών καινοτομιών και συστημάτων τα οποία θα αναδιαμορφώσουν το προφίλ του μοντέλου.

Έτσι εκτός από τη δεδομένη παρουσία του infotainment inControl Touch Pro των Βρετανών, με οθόνη αφής 10,2 ιντσών στο κέντρο του πλήρως ανασχεδιασμένου ταμπλό και το τεχνολογίας laser head-up display, το Discovery αναμένεται να εισαγάγει ορισμένους τεχνολογικούς νεολογισμούς όπως π.χ. ένα σύστημα το οποίο με τη συνδρομή μιας σειράς αισθητήρων και καμερών θα προβάλλει πάνω στο καπό την μορφολογία του εδάφους κάτω από το αυτοκίνητο -σαν το καπό να ήταν διάφανο- μια λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη σε απαιτητικές διαδρομές.

Σε ό,τι αφορά τα «αθέατα» στοιχεία του νέου Discovery αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική φίρμα θα αξιοποιήσει την ίδια «πλούσια» σε αλουμίνιο συνταγή με τα πιο πρόσφατα Range Rover μοντέλα της σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του νέου SUV, με σαφή πλεονεκτήματα σε επίπεδο βάρους.

Αναφορικά με τους κινητήρες, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των νέας γενιάς τετρακύλινδρων κινητήρων Ingenium των JLR και V6 μηχανικά σύνολα νέας γενιάς Ingenium που έχουμε ήδη δει σε προτάσεις των Jaguar-Land Rover να συμπληρώνουν την γκάμα. Σε δεύτερο χρόνο κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής εκδοχής στην γκάμα.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024