Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo και Autoliv συμπράττουν σε νέα εταιρεία για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης

Volvo και Autoliv συμπράττουν σε νέα εταιρεία για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης

Οι δύο εταιρείες που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι άλλαξαν τον χάρτη της οδικής ασφάλειας, κάνουν το επόμενο βήμα, ιδρύοντας εταιρεία με αντικείμενο την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και στόχο την «κατάληψη» ηγετικής θέσης στο αυτόνομο μέλλον.

Η Volvo και η παγκόσμια δύναμη σε επίπεδο προμηθευτών συστημάτων ασφαλείας, Autoliv, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για την από κοινού ίδρυση μιας νέας εταιρείας με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού και την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης τα οποία, σύντομα, θα πάρουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- το τιμόνι της αυτοκίνησης.

Η νέα κοινοπρακτική εταιρεία που θα δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το 2017, θα έχει την έδρα της στο Gothenburg και αρχικά, θα επανδρωθεί με 200 εργαζόμενους από τις Volvo και Autoliv με την προοπτική μεσοπρόθεσμα το δυναμικό της να ανέλθει σε 600 εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκοπός της νέας εταιρείας της οποίας το όνομα θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι η ανάδειξη της σε παγκόσμιο παίκτη σε ό,τι αφορά την εξέλιξη αλλά και τη διάθεση συστημάτων αυτόνομης οδήγησης καθώς, σύμφωνα με τις συστάσεις, τα συστήματα που θα εξελιχθούν υπό την σκέπη της κοινοπραξίας, εκτός του προφανούς, δηλαδή της χρήσης τους από την Volvo στα προϊόντα της, θα πωλούνται από την Autoliv στις ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα μοιράζονται μεταξύ Volvo και Autoliv και θα επανεπενδύονται για την εξέλιξη νέων συστημάτων.

Όπως υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση, «η κοινοπραξία θα φέρει κοντά δύο ηγέτιδες δυνάμεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των αυτοκινήτων η οποία αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την συνδρομή των νέας γενιάς συστημάτων υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης, οδηγώντας παράλληλα στο μέλλον των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων».

«Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας και των τεχνολογικών πόρων της Volvo και της Autoliv, θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη λογισμικού για συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να παράσχουμε στους πελάτες μας ταχύτερα αυτές τις συναρπαστικές νέες τεχνολογίες», επεσήμανε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του για τη νέα συνεργασία ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Sammuelsson.

O Jan Carlson, επικεφαλής της Autoliv, από την πλευρά του σημειώνει ότι: «δεν υπάρχουν στον κόσμο άλλες εταιρείες που να μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν κάνει περισσότερα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων από την Autoliv και την Volvo. H νέα αυτή εταιρεία αποτελεί επίσης μια αναγνώριση του γεγονότος ότι η αυτόνομη οδήγηση θα είναι το επόμενο κεφάλαιο που θα διαμορφώσει την οδική ασφάλεια».

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική σύσταση της νέας εταιρείας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο Δ.Σ. θα συμμετέχουν στελέχη της Volvo και της Αutoliv, ενώ επικεφαλής θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Volvo στην Ελβετία, Dennis Nobelius.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Autoliv, ως προμηθευτής θα αναλάβει την αποκλειστική διάθεση όλων των νέων προϊόντων που θα προκύψουν από την νέα εταιρεία προς τρίτους και στα οποία φυσικά η Volvo θα έχει άμεση πρόσβαση.

auto.in.gr

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024