Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smart ed 2017: Το τρίο της ηλεκτροκίνησης

smart ed 2017: Το τρίο της ηλεκτροκίνησης

Τα τρία ηλεκτροκίνητα smart, εκτός από τα βελτιωμένα σχεδιαστικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά τους ως αυτοκινήτων τα οποία συνεπάγεται το πέρασμα στη νέα γενιά, εγγυώνται μειωμένο χρόνο επαναφόρτισης των μπαταριών τους και στοιχεία που υπόσχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το status τους ως των "απόλυτων" αστικών μοντέλων. 


Πιστή στην υπόσχεσή της, η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των smart fortwo coupe, cabrio και forfour, κάτι που εκτός από τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα που συνεπάγεται ο ηλεκτροκίνητος, μηδενικών εκπομπών χαρακτήρας της τριπλέτας σε συνδυασμό με τα αστικά της χαρακτηριστικά, καθιστά τη γερμανική φίρμα την μοναδική στον κόσμο που προσφέρει το σύνολο της γκάμας της τόσο σε συμβατικές όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Εκτός από τα όσα περιβάλλουν τον ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα των τριών smart και σε ό,τι αφορά τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά τους, κατά πρώτον αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος φόρτισης έχει μειωθεί στις 2,5 ώρες για την επαναφόρτιση της μπαταρίας κατά 80% σε συνδυασμό με το σύστημα φόρτισης Wallbox.

Επίσης όπως επισημαίνει η smart εντός του 2017 θα διατεθεί, ως προαιρετικό στοιχείο του εξοπλισμού ένα νέος ταχυφορτιστής 22 kw ο οποίος θα εγγυάται την πλήρη φόρτιση σε 45 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος επαναφόρτισης των μπαταριών ιόντων λιθίου απόδοσης 16 kWh σε «απλό» οικιακό δίκτυο απαιτούνται έξι ώρες.

Όπως και να έχει με την μέθοδο και το συνεπακόλουθο χρόνο φόρτισης, η αυτονομία που εξασφαλίζεται μετά από μια πλήρη φόρτιση διαμορφώνεται σε 160 χλμ. στην περίπτωση του smart fortwo coupe ed και σε 155 χλμ. στην περίπτωση των forfour και cabrio ed το οποίο παρεμπιπτόντως, πλέον, κατέχει και τον τίτλο του μοναδικού cabrio ηλεκτρικού μοντέλου στην παγκόσμια αγορά.

Τα τρία ηλεκτρικά smart εφοδιάζονται με το ίδιο τοποθετημένο πίσω ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο μεταδίδει την κίνηση στον πίσω άξονα, αποδίδοντας 81 ίππους και 160 Nm ροπής. Σε επίπεδο επιδόσεων το μηχανικό σύνολο εγγυάται την επιτάχυνση του fortwo ed από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δευτερόλεπτα, του cabrio σε 11,8 δευτερόλεπτα ενώ στην περίπτωση του forfour ed ο χρόνος επιτάχυνσης αυξάνεται σε 12,7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα και των τριών smart ed ανέρχεται σε 130 χλμ./ώρα.

Εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών και όσων βέβαια συνεπάγεται σχεδιαστικά και επί της ουσίας, το πέρασμα σε μια νέα γενιά, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτροκίνητα smart διαθέτουν ένα νέο έξυπνο σύστημα το οποίο αξιοποιώντας radar τροποποιεί τις παραμέτρους του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, με στόχο την μεγιστοποίηση της αυτονομίας κατά περίπτωση.

Στο ίδιο πλαίσιο ο οδηγός έχει στη διάθεσή του δύο προγράμματα οδήγησης, «απλό» και Eco με το τελευταίο να εγγυάται την μεταβολή παραμέτρων όπως η μέγιστη ταχύτητα, το επίπεδο απόκρισης του κινητήρα και το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας με γνώμονα την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ως συνήθως, η smart προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης σε ό,τι αφορά την αισθητική και των τριών ηλεκτροκινήτων μοντέλων παρέχοντας στους ιδιοκτήτες τους τη δυνατότητα να τα διαμορφώσουν όπως επιθυμούν –ακόμα και να τα κάνουν να μοιάζουν με συμβατικά smart- ή να επιλέξουν το τυπικά «ηλεκτροκίνητο» πράσινο χρώμα σε στοιχεία όπως ο κλωβός ασφαλείας και οι καθρέπτες, το οποίο αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων. Διαθέσιμο επίσης θα είναι και πακέτο εξατομίκευσης Brabus με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο αισθητικής.

Στο εσωτερικό, ο συνήθης πίνακας οργάνων έχει εμπλουτιστεί με μια ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις για τη λειτουργία του ηλεκτρικού συνόλου και τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας την αυτονομία κ.ο.κ.

auto.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024