Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat Ateca X-Perience Concept: Ενισχυμένη δόση περιπέτειας

Seat Ateca X-Perience Concept: Ενισχυμένη δόση περιπέτειας

Η ισπανική φίρμα φαίνεται να προετοιμάζει μια νέα με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα και τα γνωστά διακριτικά X-Perience για την γκάμα του πρώτου της SUV.


Όπως όλα δείχνουν, η ισπανική φίρμα προτίθεται να προσδώσει στο πρώτο της SUV ένα ακόμα πιο περιπετειώδες «σχήμα» το οποίο θα βασίζεται στη λογική της ήδη γνωστής X-Perience έκδοσης του Leon, παρουσιάζοντας αρχικά ένα αντίστοιχο –αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή- πρωτότυπο του Ateca στην προσεχή διεθνή γαλλική έκθεση η οποία ανοίγει αυλαία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, το Ateca X-Perience Concept διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεταλλικά στοιχεία, προστατευτικές ποδιές και περισσότερα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος για να αντεπεξέρχεται σε πιο περιπετειώδεις διαδρομές ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 18 ιντσών.

Όπως, εύκολα υποθέτει κανείς τις προδιαγραφές της πρωτότυπης εκδοχής του ισπανικού SUV συμπληρώνει η de facto παρουσία τετρακίνησης καθώς και μια σειρά συστημάτων όπως το Hill Descent Control που σε συνδυασμό με τα αυξημένα προγράμματα οδήγησης τα οποία εμπλουτίζονται με επιλογές για κίνηση στο χιόνι και off-road, αναλαμβάνουν να πλαισιώσουν την περιπετειώδη αισθητική με τα αντίστοιχα «τυπικά προσόντα».

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο, το Ateca X-Perience Concept εξοπλίζεται με τον diesel κινητήρα των 2,0 λίτρων ισχύος 190 ίππων και 400 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει βάσει των παραπάνω χαρακτηριστικών είναι ότι πρόκειται για έναν πέρα του συνηθισμένου ρεαλιστικό πρωτότυπο, στοιχείο που σύμφωνα με πληροφορίες «οφείλεται» στην αμεσότητα της υλοποίησης του ως έκδοσης παραγωγής.

Ο χρονικός ορίζοντας τοποθετείται στις αρχές του 2017 οπότε το Ateca X-Perience αναμένεται να πάρει μια θέση στην κορυφή της γκάμας του ισπανικού SUV –τουλάχιστον μέχρι την άφιξη της Cupra έκδοσής του.

auto.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024