Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Renault-Nissan συμπράττουν με την Microsoft για το αυτόνομο μέλλον

Οι Renault-Nissan συμπράττουν με την Microsoft για το αυτόνομο μέλλον

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την αυτονομία και την προσθήκη μιας σειράς connected τεχνολογιών κάνουν Renault-Nissan, συνυπογράφοντας πολυετή συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Ο γαλλο-ιαπωνικός όμιλος και η Microsoft συνυπέγραψαν πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς τεχνολογίας που θα πλαισιώσει τους τέσσερις τροχούς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τη βάση για τις καινοτομίες που θα εισαχθούν στα μοντέλα των Renault-Nissan θα αποτελέσει η τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (cloud) της Microsoft, Azure, πάνω στην οποία θα οικοδομηθούν τα προηγμένα συστήματα πλοήγησης και αυτόνομης οδήγησης, καθώς και μια σειρά προηγμένων λειτουργιών διασύνδεσης οι οποίες θα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δυνατοτήτων που θα αναβαθμίζονται αυτομάτως χάρη στην τεχνολογία cloud.

O στόχος των Renault-Nissan μέσω της συνεργασίας είναι να προσδώσουν στα αυτοκίνητά τους αντίστοιχες δυνατότητες συνδεσιμότητας με τα σύγχρονα smartphone. Για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου τους από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων δυνατοτήτων όπως το να επιτρέψουν σε κάποιον τρίτο να το χρησιμοποιήσει εξ αποστάσεως ή, αντιστρόφως σε περίπτωση κλοπής να κάνουν login ακινητοποιώντας και εντοπίζοντας το αυτοκίνητό τους όπου και να βρίσκεται.

Σημαντική θα είναι η συνδρομή της Microsoft και στην εξέλιξη της νέας γενιάς infotainment των Renault-Nissan τα οποία θα διαθέτουν δυνατότητα auto-update και παραμετροποίησης των επιπλέον λειτουργιών τους με την προσθήκη λ.χ. ενός mail ή ενός άλλου online εργαλείου που εξυπηρετεί τον κάθε χρήστη.

Προς το παρόν, οι εταιρείες δεν έχουν δώσει χρονικό ορίζοντα για τα πρώτα ορατά αποτελέσματα της νέας συνεργασίας τους στα αυτοκίνητα των Renault-Nissan, ωστόσο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το γαλλο-ιαπωνικό όμιλο, τα πρώτα αυτοκίνητα με σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης -το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αξιοποιήσει το cloud της Microsoft- θα διατεθούν έως το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στο πλαίσιο της «επιθετικότερης» πολιτικής του στις καινοτόμες τεχνολογίες, ο γαλλο-ιαπωνικός όμιλος ενέταξε στο δυναμικό του ως επικεφαλής εξέλιξης στον συγκεκριμένο τεχνολογικό τομέα, το πρώην στέλεχος της Nokia, Ogi Redzic.

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024