Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo: Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα αποτελέσει το premium

Volvo: Η πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα αποτελέσει το premium «κριτήριο» του μέλλοντος

Ο επικεφαλής της Volvo συμπληρώνει ορισμένα από τα κομμάτια του παζλ για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει η φίρμα, διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ένα είδος συστήματος που θα επιτρέπει στον οδηγό να ασχοληθεί με άλλα πράγματα.

Περισσότερο φως σε σχέση με το είδος των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που σχεδιάζει να προσφέρει η Volvo σε πέντε χρόνια, έριξε ο επικεφαλής της φίρμας Hakan Samuelsson μιλώντας στο συνέδριο “Global Mobility Leadership Forum” που πραγματοποιήθηκε στο Detroit την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volvo, το πρώτο σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης θα ενταχθεί σε μοντέλο της φίρμας από το 2021 αποτελώντας στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου και το οποίο θα κοστίζει περίπου 10.000 δολάρια.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει η Volvo θα δίνει μεν τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να οδηγήσει όποτε το επιλέγει, απαλλάσσοντάς ωστόσο τον οδηγό από κάθε είδους επιτήρηση και οδηγική υποχρέωση όταν δεν το επιθυμεί. Όπως επίσης διευκρίνισε ο Hakan Sammuelson οι δυνατότητες του εκάστοτε συστήματος αυτόνομης οδήγησης είναι που θα κάνουν τη διαφορά και θα ορίσουν το premium του μέλλοντος.

Αναλυτικά όπως υπογράμμισε ο ίδιος: «Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να προσδώσουν σε ένα αυτοκίνητο ένα ακόμα πιο premium χαρακτήρα είναι το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Και δεν εννοώ ένα σύστημα που να απαιτεί επιτήρηση από τον οδηγό αλλά ένα είδος συστήματος που να του επιτρέπει να είναι αμέτοχος στην οδηγική διαδικασία και να παρακολουθήσει μια ταινία ή να κάνει οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι που θα κάνει ένα premium αυτοκίνητο ακόμα πιο premium».

«Αν το μόνο που θα έχεις να προσφέρεις είναι την μετακίνηση από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β, το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Θα πρέπει να διαθέτεις αυτοκίνητα που δεν εκπληρώνουν αποκλειστικά τις ανάγκες μετακίνησης, αλλά να προσφέρουν στους πελάτες μας και συναισθήματα, όντας αυθεντικά premium» κατέληξε ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σουηδική φίρμα έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός στόλου πλήρως αυτόνομων XC90 τα οποία θα παραχωρηθούν σε πελάτες της φίρμας και θα πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο πείραμα αυτόνομης οδήγησης που θα ξεκινήσει από το Gothenburg της Σουηδίας εντός του 2017 και από το οποίο θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την περαιτέρω εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

auto.in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024